Suriye Savunma Bakanlığı: Rejim kalıntılarının saldırılarını engelledik ve askeri operasyon sona erdi

Lazkiye kentinde bir yol boyunca devriye gezen Suriye güvenlik güçleri / Fotoğraf: AFP

Suriye Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hasan Abdulgani, kıyı bölgesinde yaşanan ölümcül gerilimden günler sonra bugün ülkenin batısındaki ‘askeri operasyonun’ sona erdiğini duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Suriye resmi haber ajansı SANA'dan aktardığına göre Abdulgani, “Güçlerimiz Lazkiye ve Tartus'ta kendileri için belirlenen tüm hedeflere ulaşmayı başardıktan sonra askeri operasyonun sona erdiğini duyuruyoruz. Devrik rejimin kalıntılarının ve subaylarının saldırılarını püskürtmeyi başardık, sürpriz unsurlarını kırdık ve onları hayati merkezlerden uzak tutmayı başardık” ifadelerini kullandı. Abdulgani sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lazkiye vilayetindeki el-Muhtariye, el-Muzayraa, ez-Zubar ve diğer kasabaların yanı sıra Tartus vilayetindeki ed-Daliye, Tanita ve el-Kadmus kasabalarında devrik rejimin kalıntıları etkisiz hale getirilerek tehditler bertaraf edildi ve bölgenin güvenliği sağlandı. Askeri operasyonun tamamlanmasıyla birlikte, kamu kurumları çalışmalarına devam edebilecek ve hayatın normale dönmesine ve güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesine hazırlık olarak halkımıza temel hizmetleri sunabilecek. Güvenlik güçleri eski rejimin kalıntılarıyla mücadeleye devam etmek, gelecekteki herhangi bir tehdidi ortadan kaldırmak ve suç hücrelerinin yeniden örgütlenmesini önlemek için yeni planlar geliştirdi. Soruşturma komitesine olayların koşullarını ortaya çıkarmak, gerçekleri tespit etmek ve ezilenlere adalet sağlamak için fırsat vereceğiz.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara dün yaptığı açıklamada, Suriye'nin ‘son dönemde istikrarsızlaştırma ve kaos bataklığına sürükleme amaçlı pek çok girişime maruz kaldığını’ söyledi.

Son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı konuşmada Şara, ülkenin ‘eski rejimin kalıntıları ve dış tarafların yeni bir fitne yaratma ve Suriye’yi bölme amacıyla bir iç savaşa sürükleme girişimlerinin temsil ettiği yeni bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu’ belirtti.

Şara, Suriye'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin ‘kaosu sürdürmek isteyen güçlerin fırsatçı girişimlerinin doğrudan sonucu olduğunu’ söyledi. Suriye kıyılarının bazı bölgelerinde yaşananların ilk girişim olmadığını belirten Şara, “Bir buçuk ay önce de aynı şey yaşandı ve biz bunu bastırdık” dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı, sahildeki olayları araştırmak, olaya karışanları adalete teslim etmek ve gerçekleri Suriye halkına açıklamak üzere bir araştırma komitesi kurulacağını kaydetti.

Şara, “İç barışı korumak için bir üst komite kurulduğunu duyuracağız. Bu komite, Suriye kıyılarındaki halkla doğrudan iletişim kurmak, onları dinlemek ve bu hassas aşamada güvenliklerini sağlamak ve ulusal birliği teşvik etmek için gerekli desteği sağlamak üzere cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirilecek” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU