Kacır: Togg'un yeni işbirlikleri olabilir, şirketi kuvvetlendirecek her türlü işbirliğini olumlu karşılarız

"Chery ile Türkiye'de potansiyel yatırımı için görüşmelerde son basamaklara geldik"

Fotoğraf: AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk oldu.

Togg ile ilgili açıklamalarda bulunan Kacır, şirketi kuvvetlendirecek her türlü işbirliğini olumlu karşılayacaklarını belirtti.

Kacır, Togg'da yabancı bir ortaklık olup olmayacağı sorusuna, "Togg'un böyle bir işbirliği hali hazırda var. Batarya teknolojilerinde Farasis ile Siro adında bir işbirliği kurdu. Bunun gibi işbirlikleri çoğalabilir, Togg'u kuvvetlendirecek her türlü işbirliğini biz de olumlu karşılarız" dedi.

Kacır, Togg ile hangi şirketler arasında işbirliği yapılabileceğine dair bilgi vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Togg ile Çinli otomobil üreticisi Guangzhou Automobile Group'un (GAC) birlikte üretim için görüşmeler gerçekleştirildiği temmuz ayında bildirilmişti.

“Chery ile Türkiye'de potansiyel yatırımı için görüşmelerde son basamaklara geldik”

Kacır, Çinli otomobil üreticisi Chery ile hafta sonunda Türkiye'de potansiyel yatırımı nasıl gerçekleştireceklerine ilişkin istişarelerde bulunduklarını ve yatırım için son basamaklara geldiklerini söyledi.

Kacır, gerek Chery gerek diğer markalarla Türkiye'nin potansiyelini paylaşmaya devam ettiklerini söyleyerek, "(Chery ile) yatırım için de son basamaklara geldik... Hem elektrikli araç hem de batarya gibi mobilite alanlarında önümüzdeki dönemde ciddi neticeler elde edeceğiz" dedi.

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, Chery'nin Türkiye'de yatırım yapması konusundaki görüşmelerde son aşamalara gelindiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU