Tanrıyı yıkıma zorlamak: Kehanetler

Umut Ataseven Independent Türkçe için yazdı

Görsel: Independent Türkçe/Microsoft/Bing-Copilot

Bunu okuyorsanız, muhtemelen çağların sonuna yaklaşırken tanrının İsrail ve halkı için sakladığı kehanetlere bakmak için önemli zaman harcamış bir insansınız.

"Barış için Köprüler", İncil ve modern İsrail, toprakları, insanları ve geleceği hakkında inanılmaz bir bilgi kaynağıdır.

Ancak bu öğretim mektubu İsrail ile ilgili değil. Bu ay, bölgedeki diğer uluslarla ilgili olarak İncil kehanetlerine ve güncel olaylara bir göz atmamızı istiyorum.

İncil'in diğer uluslar hakkında söyleyecek çok şeyi olup olmadığını sormak için bile durmamış olabilirsiniz veya İncil'in diğer uluslar hakkında söylediği tek şeyin, İsrail ile gelecekte bir savaşa karışabilecekleri olduğunu düşünebilirsiniz.

Ancak hızlı bir arama bile, İncil'in diğer uluslar hakkında söyleyecek çok şeyi olduğunu ve hepsi için aynı geleceği ortaya çıkarmadığını gösterecektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ayın öğretim mektubu, İsrail'in komşularının geleceği veya tanrının bu uluslardaki eyleminin zamanlamasıyla ilgili tüm şüpheleri gidermeyi amaçlamıyor.

Bunun yerine, bu mektubu İncil'iniz ile gazeteniz arasında tutulacak bir referans olarak düşünün.

Sabah haberleri sizi karıncalandırdığında ve bu olayın Tanrı'nın Ortadoğu için planının bir parçası olup olmadığını merak ettiğinizde, bu öğretim mektubunu İncil'de nerede okumaya başlamak isteyebileceğinize dair bir rehber olarak kullanın.

Kehanetlerin yerine getirilip getirilmediğini belirlemek için Kutsal Yazıları güncel olaylara karşı test etmek, Yahudi alimler tarafından uzun süredir kullanılan bir tekniktir ve bu öğretim mektubu için İbranice temel oluşturur.

Bu yüzden, başladığımız gibi, sizi zihninizi ve İncil'inizi açmaya davet ediyorum.

İlk olarak, iki genel bakış ayetine bakalım.

Ovadya 1:15'te şöyle okuruz:

Çünkü RAB'bin günü bütün uluslara yaklaşıyor. Yaptığın gibi, sana da yapılacak. İşlemleriniz kendi başınıza geri dönecektir (NASB).


Kuşkusuz bu ayet, "tüm uluslar" hakkında yargı ve intikam vadediyor gibi görünüyor, ama bu son resim mi?

Daha sonra, Mika 4:2'de şunları okuruz:

Birçok ulus gelip, 'Gelin ve RAB'bin dağına, Yakup'un Tanrısı'nın evine çıkalım; O bize yollarını öğretecek ve biz de O'nun yollarında yürüyeceğiz' diyecek.


Bu "birçok ulus", "tüm uluslar" ile aynı mı?

Şimdi İsrail'i çevreleyen büyük ulusların her birine ve gelecekteki olaylarda anahtar olan, yakın bölgenin dışındaki birkaç ülkeye ve Kutsal Yazılarda hangilerinin ayrıntılı olarak tartışıldığına bir göz atacağız. İki hızlı feragatname vereyim.

İlk olarak, İncil'de bahsedilen tüm uluslar hakkındaki tüm kehanetlere derinlemesine bir bakış, tek bir öğretim mektubunda ele alabileceğimiz materyalin çok ötesine geçecektir, bu nedenle gelecekteki çalışma için iştahınızı artırmak için bu mektubu arayın.

İkincisi, iyi, yetkin, İncil'e inanan alimlerin hepsi sizinle paylaşmak üzere olduğum şey konusunda hemfikir değil.

Aslında, hepsi hangi modern ulusun hangi İncil kehaneti tarafından atıfta bulunulduğu konusunda hemfikir bile değiller.

Bu nedenle, papazınız veya öğretmeniniz bunlardan bazılarını farklı görürse, lütfen her birimize Kutsal Yazıları anladığımız şekilde sizinle paylaşmak için elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza dair lütuf verin.

Yine, umudum ve duam, buradaki herhangi bir tartışmanın, herhangi bir ayrıntıyla ilgili düşmanlık değil, Söz üzerinde daha fazla dua ve çalışmaya yol açacağıdır.

Arkamızdaki feragatnamelerle birlikte, İncil'de atıfta bulunulan ulusları ve bugün ne denildiğini tanımlayarak başlayalım.

Bu ulusları tanımlamamız, Nuh'un torunlarıyla ve Yaratılış 10'da yaygın olarak "Uluslar Tablosu" olarak adlandırılan şeyle başlar.

Modern ulus hakkındaki İncil'deki kehanet bakış açısına hızlı bir genel bakış sunmak ve İncil'in bu uluslar arasında 3 çok farklı gelecek olacağını gösterdiğini öne sürmektir.

Bakacağımız ülkeler: Lübnan, Suudi Arabistan, Mısır, Rusya, Ukrayna, Türkiye, İran, Libya, Suriye, Irak ve Ürdün.

 

Devam edecek...

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU