CHP İstanbul örgütünden İmamoğlu deklarasyonu: Darbeci zihniyete geçit vermeyeceğiz

CHP İstanbul İl Örgütü, 39 ilçe başkanıyla Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak ihtimaline ilişkin bir deklarasyon yayınladı

Fotoğraf: X

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 39 ilçe başkanının tamamımın imzasıyla yayımlanan deklarasyonda "Halkın iradesine, demokrasiye ve adalete sahip çıkıyoruz" denildi.

Deklarasyonun tam metni şöyle:

Kararlıyız!  İnançlıyız! Sabırlıyız! Yılmayız! 

Biz, Türkiye’nin emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı vermiş, kurtuluşu Cumhuriyet’in kuruluşuyla taçlandırmış, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’daki39 İlçe Başkanı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen demokrasi dışı ve haksız yargı sürecini derin bir hayal kırıklığıyla takip ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanaklarından biri olan hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alınmasını asla kabul etmeyeceğimizi duyuruyoruz. 

Başkanımız İmamoğlu’na karşı yürütülen, kamuoyunda ‘Ahmak davası’ adıyla anılan, söz konusu hukuk katliamının, siyasi rakiplere yönelik baskı aracı olarak kullanıldığını biliyoruz. Bu hukuka aykırı yargı süreci, İstanbul halkının tercihine ve milletimizin demokrasiye olan inancına zarar veremeyecektir.  

Cumhuriyet Halk Partisi’nin; askeri ve/veya sivil fark etmeksizin demokrasiye karşı her türlü girişime ve darbeci zihniyete geçit vermeyeceğini İstanbul İl Örgütü olarak bir kez daha ilan ediyoruz. 

Adaletin bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Yargının, siyasi baskılara boyun eğmemesi ve herkes için adil yargılanma hakkını koruması olmazsa olmazdır. Buradan tüm yargı mensuplarımıza çağrı yapıyoruz, milletle bağını koparmış ve günleri sayılı bir siyasi yapı için adınızı ve itibarınızı lekelemeyin. Adil olun! Hukuka aykırı bir karar verilmesi durumunda bu karar, Türkiye hukuk ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Geçmişteki siyasi davalarda haksız kararı verenler hatırlanmıyorken, hukuka ve demokrasiye aykırı olarak mahkum edilenlerin hiç unutulmadığını ve unutulmayacağını da net bir şekilde belirtmek isteriz. 

Bizler, halkın iradesine olan bağlılığımızla kararlıyız. Yurdumuzun her köşesinin adalet, refah ve demokrasi özlemiyle yanıp tutuştuğunu bildiğimiz için inançlıyız. 

“Geldikleri gibi giderler” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine inandığımız ve onun gibi milletimizin gücüne güvendiğimiz için sabırlıyız. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, hiçbir hukuksuzluk bizi yıldıramaz, çünkü biz yılmayız! 

Türkiye'nin aydınlık geleceği için, Ekrem İmamoğlu’nun yol arkadaşları olarak mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU