McLaren'in yıldızı Norris, Red Bull'u nerede yendiklerini açıkladı

Norris'in Singapur'daki galibiyetinin ardından McLaren pilotu 6 yarış kala Max Verstappen'in 52 puan gerisinde bulunuyor

(Reuters)

Geriden gelip kazanacağı olağanüstü bir F1 şampiyonluğu zaferini kovalayan Lando Norris, McLaren'in Red Bull'a karşı hangi noktada üstün olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McLaren pilotu Norris, bu sezonun bitmesine 6 yarış ve üç sprint yarışı kala şampiyona lideri Max Verstappen'in 52 puan gerisinde.

Son 4 yarışın ikisini kazanan Norris, üç kez F1 dünya şampiyonu olan Verstappen'le arasındaki farkı azaltırken, takım arkadaşı Oscar Piastri de iki hafta önce Bakü'de kazanmıştı.

Bu sonuçla McLaren, Red Bull'u geçerek takımlar sıralamasının zirvesine yerleşirken Norris de pilotlar şampiyonluğu mücadelesini 8 Aralık'ta Abu Dabi'de yapılacak son yarışa taşıyabileceğine inanıyor.

Pazar günü Singapur'da elde ettiği açık ara galibiyetin ardından kendisine şampiyonluk yarışını son ana kadar götürüp götüremeyeceği sorulduğunda Norris, "Umarım" dedi.

Hâlâ kapatmam gereken çok fazla puan farkı var ve bunu yapmak kolay olmayacak.

Red Bull'a ve Max'e, geçen yıl Formula 1'de gördüğünüz en dominant ikiliye karşı.

Aynı takım ve aynı sürücü. Yani Formula 1'in şimdiye kadar gördüğü en zorlu rekabetlerden biriyle karşı karşıyayım.

Norris ayrıca, McLaren'in yenilikçi "mini DRS" arka kanadının geçen hafta FIA'yla yapılan görüşmelerden sonra değiştirilmesine rağmen nerede üstünlük sağladığına inandığını detaylandırdı.

"Halen takım olarak daha iyi bir iş çıkarıyoruz çünkü benim aracım ve bizim aracımız onlarınkinden daha hızlı" dedi.

Ama bu sadece takımın harika bir iş çıkarması, daha akıllı olması ve daha havalı şeyler yapması ve mini DRS kanatları ve benzeri şeyler yaratması sayesinde oldu.

Bunun gerçekleştiğinden emin olmak için canla başla çalışıyorum. O da bunun olmamasını sağlamaya çalışıyor. O yüzden bekleyip göreceğiz.

Verstappen'in 7 yarışına karşılık sadece üç yarış kazanmış olan Norris'in ilk dünya şampiyonluğunu elde edebilmesi için muazzam bir seri yakalaması gerekecek.

F1, 4 haftalık aranın ardından 18-20 Ekimde Austin'de yapılacak Birleşik Devletler Grand Prix'siyle geri dönüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU