Güney Darfur'daki hamile kadınlar arasında “şok edici” ölüm oranları

Sınır Tanımayan Doktorlar yenidoğan ölümlerinde artış gözlemledi

Sudan'da Sınır Tanımayan Doktorlar hastanesinin önünde Sudanlı bir kız / Fotoğraf:  Reuters

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Sudan'da devam eden savaşın Güney Darfur'da hamile kadınlar ve yeni doğanlar arasındaki ölüm oranlarını “şok edici boyutlara” ulaştırdığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MSF dün yaptığı açıklamada “Güney Darfur eyaletinde hamile kadınlar, anneler ve yeni doğanlar şok edici oranlarda ölüyor” diyerek, yetersiz beslenen binlerce çocuğun açlığın eşiğinde olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Güney Darfur'daki sağlık krizi dünyada türünün en kötü örneklerinden biridir ve ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında geçen yıl nisan ayında başlayan çatışmalardan kaynaklanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporunda, “Güney Darfur'daki durum, Sudan'ın izole edilmiş, savaştan zarar görmüş bölgelerinde korkunç boyutlarda yayılması muhtemel olan durumun anlık bir görüntüsüdür” ifadeleri yer aldı.

Örgüt, ağustos ayında Güney Darfur'da taranan iki yaşın altındaki çocukların yaklaşık üçte birinin akut yetersiz beslendiğini ve bunun Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen acil durum seviyesinin iki katından fazla olduğunu kaydetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU