Pezeşkiyan'ın İsrail ile gerilimi azaltma isteğine ilişkin "açıklamaları" sonrasında tartışma çıktı

Pezeşkiyan New York'ta Amerikan medyasının temsilcileriyle konuşuyor / Fotoğraf: İran Cumhurbaşkanlığı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın ülkesinin İsrail ile gerilimi azaltmaya hazır olduğuna ilişkin açıklamaları, İran hükümetinin bu açıklamaların doğruluğunu reddetmesine rağmen İran'da yaygın tartışmalara yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pezeşkiyan, pazartesi günü Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere New York'a geldikten sonra Amerikan medyasına konuştu. Bloomberg Pezeşkiyan'ın, İran'ın "diğer taraftan da benzer bir taahhüt gördüğü sürece İsrail ile gerilimi azaltmaya hazır olduğunu" söylediğini aktardı.

Pezeşkiyan'ın "İsrail'in silahlarını bırakması halinde İran da silahlarını bırakmaya, güvenliği sağlamak için uluslararası bir örgütün bölgeye gelmesine hazırdır" şeklindeki açıklamalarının ses kaydı ortalıkta dolaştı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, "düşman" bir kanalı ve İsrail'in hesaplarını tartışmaları kışkırtmakla suçladı. Arakçi, dün akşam devlet televizyonuna yaptığı açıklamada " Pezeşkiyan'ın açıklamalarına bakın. İsrail'in suçlarını kınamak ve direniş eksenini desteklemek etrafında yoğunlaşmışlardı (...) Direniş eksenini desteklemek dış politikamızın temel ilkelerindendir" ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU