İsrail'den yeni Lübnan saldırısı: Hayfa semalarında savaş uçakları

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yeniden hava saldırıları düzenlediğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, dün Lübnan'da yaklaşık 1300 hedefe düzenlenen saldırının ardından bugün de savaş uçaklarının Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedefleri bombaladığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesinde Hizbullah'a ait silah depoları, komuta merkezleri ve bölgedeki askeri altyapının hedef alındığı kaydedildi.

Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki çok sayıda yerleşim yerinde bu sabah saatlerinden itibaren saldırı alarmları çaldı.

İsrail ordusunun hava saldırıları devam ederken Lübnan'dan İsrail'e sabah itibarıyla yaklaşık 100 roket atıldı. Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona yerleşiminde belediyenin deposuna isabet eden bir roket nedeniyle yangın çıktı.

Yerleşimin açık alanlarına düşen bazı roketler nedeniyle bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail itfaiyesi 6 ekiple çıkan yangını söndürmeye çalıştıklarını bildirdi.

İsrail hava savunma sistemlerinin Lübnan'dan atılan roketleri imha etmesi nedeniyle gökyüzünde patlama sesleri duyuldu. İsrail'in kuzeyinde bazı noktalarda açık alanlara, yol kenarlarına roketler düştüğü bildirildi.

Öte yandan, İsrail'in kuzeyindeki stratejik Hayfa kenti semalarında da İsrail savaş uçaklarının sesleri duyuluyor.

Lübnan'ın güneyinden göç dalgası devam ediyor

İsrail'in saldırılarına maruz kalan Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut'a doğru göç dalgası sürüyor. Ülkenin güneyinden 10 binlerce kişi, başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç ediyor. İsrail ordusunun hava saldırıları nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Lübnanlılar yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte başkent Beyrut'a göç etti.

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında can kaybı 558'e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 558'e yükseldiğini açıkladı. Ölenlerin arasında kadın ve çocukların da olduğu bilgisi verildi. 50 çocuk ve 94 kadının öldüğü saldırılarda yaralıların sayısının da 1835'e yükseldiği ifade edildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim ve karşılıklı saldırılar tırmanırken, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk de 'nüfuz sahibi herkese' gerilimin daha da artmaması için çalışma çağrısı yaptı. Türk'ün sözcüsü Ravina Shamdasani, bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen basın toplantısında, "BM Yüksek Komiseri Volker Türk, bölgede ve ötesinde nüfuz sahibi tüm devlet ve aktörlere daha fazla tırmanış yaşanmasını engellemek ve uluslararası hukuka tam anlamıyla saygı duyulmasını sağlamak için her şeyi yapma çağrısında bulunuyor" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU