Zirvenin sahibi değişmedi: Eleştirmenlerin favorisine soğuk duş

Övgü dolu yorumlara rağmen aradığını bulamadı

Transformers: Başlangıç, gösterime girdiği cuma günü ABD'de 9,5 milyon dolar kazandı (Paramount)

Paramount ve Hasbro Entertainment ortak yapımı Transformers: Başlangıç (Transformers One) gösterime girdiği hafta sonunda dünya çapında 39 milyon dolarlık bir başlangıç yaptı.

Animasyon türündeki filmin sadece Kuzey Amerika'da en az 30 ila 35 milyon hasılat elde etmesi bekleniyordu.

40 yıla yakın süredir gösterime giren ilk animasyon Transformers filmi olan yapım, Kuzey Amerika dışında 14 milyon dolar kazanabildi.

Sinema yazarları şaşkın

Josh Cooley'nin yönettiği doğuş hikayesi, hem ABD hem de diğer ülkelerde beklentileri karşılayamayarak Beterböcek Beterböcek'in (Beetlejuice Beetlejuice) gerisinde kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinema yazarlarına göre övgü dolu incelemeler, kulaktan kulağa yayılan söylentiler ve filme yönelik beklenti göz önüne alındığında, hasılatın bekleneni verememesi şaşırtıcı.

Transformers: Başlangıç, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 89 gibi yüksek bir puana sahip. IMDb kullanıcılarıysa filme 10 üzerinden 7,9 puan verdi.

75 milyon dolar bütçeli film, Optimus Prime ve Megatron'un kökenlerini, ilişkilerinin başlangıcını ve Transformer'ların ana gezegeni Cybertron'un kaderini nasıl sonsuza dek değiştirdiklerini anlatıyor. 

Chris Hemsworth ve Brian Tyree Henry iki ana karakteri seslendirirken onlara Keegan-Michael Key, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Laurence Fishburne ve Jon Hamm gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

Beterböcek Beterböcek üçüncü haftada da zirvede

Öte yandan Beterböcek'in yıllar sonra gelen devam filmi, ABD'de halen gösterimde olduğu 4 bin 150'yi aşkın salondan 26 milyon dolar kazandı. Bugün itibarıyla fantastik komedinin dünya çapındaki toplam hasılatı 329,7 milyon dolar. 

Jenna Ortega, Michael Keaton ve Winona Ryder'lı film, üçüncü haftasında da gişenin zirvesinde yer alıyor.


Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU