Oprah Winfrey'in programında konuşan Kamala Harris: "Birisi evime zorla girerse vurulur"

Biden'ın ekibinin bir üyesi "Lütfen, lütfen Kamala'nın bu videosunu bir reklama çevirip salıncak eyaletlerde yayımlama" dedi

Kamala Harris, Oprah Winfrey'in Michigan eyaletinin Farmington Hills kentindeki Oprah's Unite for America canlı yayın etkinliğine katıldı (AP)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, perşembe akşamı Michigan eyaletinin Farmington Hills kentinde Oprah Winfrey'le gerçekleştirdiği canlı etkinlikte ABD Anayasası'ndaki İkinci Değişiklik (meşru müdafaa kapsamında bireysel silahlanmaya izin veren yasa -çn.) konusunda yetkinliğini yeniden dile getirdi.

Silah şiddetiyle ilgili konuşurken Winfrey, Harris'in 10 Eylül'de eski başkan Donald Trump'la yaptığı münazara sırasında silah sahibi olduğunu açıklamasından bahsetti.

Winfrey, "Unite for America" isimli etkinlikteki stüdyo seyircilerinin kahkahaları eşliğinde "Bunu bilmiyordum" dedi.

Harris gülerek "Birisi evime zorla girerse vurulur" dedi ve ekledi:

Muhtemelen böyle dememeliydim… Ekibim daha sonra bununla uğraşacak.

Trump War Room isimli X (Twitter) hesabı, o anın videosunu paylaşarak ABD Başkan Yardımcısı'yla dalga geçmeye çalıştı.

Geçen yıldan beri ABD İç Politika Konseyi'nin başkanı olan Neera Tanden alaycı bir şekilde "Sevgili Trump War Room. Gerçekten Kamala'nın açığını yakaladın. Lütfen, lütfen bu videosunu bir reklama çevirip salıncak eyaletlerde, özellikle kırsal ve şehir merkezine uzak bölgelerde yayımlama. Bunu yapman gerçekten kötü olur" diye yanıt verdi.

Demokrat anketör Matt McDermott ekledi:

Muhtemelen bu seçimde hiçbir şey Cumhuriyetçileri, sürekli Kamala Harris'i daha sempatik ve doğal gösteren videolar paylaşmaları kadar kötü etkilemedi.

Trump War Room isimli hesap daha sonra "Kamala sahip olduğunu iddia ettiği silahın markasını ve modelini tarif edebilir mi?" diye sordu.

Peki neden yıllarca kapı kapı dolaşıp silahlara el koyma zorunluluğunu savunduğunu açıklayabilir mi? Buna nabza göre şerbet vermek denir ve kimse bu zırvalara inanmıyor.

Harris, ABD'deki silahlı şiddete karşı önlem almakla ABD Anayasası'ndaki İkinci Değişikliği savunanları uzaklaştırmamak arasındaki dengeyi korumaya çalışıyor.
 

"Birisi evime zorla girerse vurulur... Muhtemelen böyle dememeliydim."

Perşembe akşamı okul saldırıları ve silah şiddeti hakkında konuşan Harris "Yalnızca mantıklı hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

Harris "Silah şiddeti konusunda bazılarının çok uzun zamandır gerçekten yanlış bir seçimde direterek birinin ya İkinci Değişiklik'ten yana olabileceğini ya da herkesin silahlarını elinden almayı isteyebileceğini savunduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

Ben hem İkinci Değişiklik'ten yanayım hem de saldırı silahları yasakları, evrensel sicil kontrolleri, kırmızı bayrak yasalarını destekliyorum.

Pazar akşamı gerçekleşen etkinliğin bir noktasında Harris, Georgia'daki okula silahlı saldırıdan sağ çıkan bir kişinin konuşmasını dinledi. Natalie Griffith, Apalachee Lisesi'ndeki saldırıda iki kez vurulmuştu ve etkinliğe halen alçılı bir şekilde çıktı. Silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Winfrey etkinlik sırasında "Arkadaşlar bu normal değil ve bu doğru değil. Amerikalılar olarak daha iyisini yapmamız gerekiyor" dedi.

Hayatlar mahvoluyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU