Kadirov'dan Musk'a Cybertruck sitemi: "Hiç hoş değil"

Çeçen lider, Tesla Cybertruck'ın üstüne makineli tüfek takmıştı

Kadirov, Cybertruck'ın Ukrayna cephesinde askerlere koruma sağladığını iddia ediyor (AFP)

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Tesla CEO'su Elon Musk'ın kendisine hediye ettiğini savunduğu Cybertruck'ın uzaktan devre dışı bırakıldığını öne sürdü. 

Kadirov, dün Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, kısa süre önce Musk'ın aracı uzaktan devre dışı bıraktığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı: 

Elon Musk'ın yaptığı hiç hoş bir şey değil. Kalbinin derinliklerinden gelen pahalı hediyeler veriyor, sonra da onları uzaktan devre dışı bırakıyor.

47 yaşındaki Çeçen lider, Cybertruck'ı Ukrayna cephesinde kullandıklarını ve aracın "müthiş performans sergilediğini" de savundu.

Kadirov, ağustosta yayımladığı videoda başkent Grozni'de Cybertruck'ı kullanırken çekilen görüntülerini paylaşmıştı. Çeçen liderin aracın üstüne makineli tüfek yerleştirmesi de gündem olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın bağlara sahip Çeçen lider, Musk'ın aracı kendisine hediye ettiğini öne sürerek "Teşekkürler Elon, Grozni'ye gel. Seni en değerli konuğum olarak ağırlayacağım" demişti.

Ancak teknoloji milyarderi, Kadirov'a Cybertruck hediye ettiğine dair iddiaları yalanlamıştı.

Musk, savaşta yüksek hızlı iletişim sağlanabilmesi için Ukrayna ordusuna SpaceX'in ürettiği Starlink uydularından da göndermişti. 

Diğer yandan Ukrayna askeri istihbaratı, SpaceX'in Rusya'ya da Starlink uydu terminali sattığını iddia etmişti. Fakat Musk, Rusya'ya uydu satışı yapılmadığını öne sürmüş, Kremlin de Starlink sisteminin Rusya'da kullanım onayı bulunmadığını savunmuştu.


Independent Türkçe, RT, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU