89 puanlı yeni gerilim, Beterböcek 2'yi tahtından indirebilecek mi?

Danimarka yapımı korku filminin yeniden çevrimi

Sakın Ses Çıkarma'nın Hırvatistan ve Britanya'da gerçekleşen çekimleri, Hollywood grevleri nedeniyle askıya alınmıştı (Universal Pictures)

2022 tarihli Danimarka filminin, Universal ve Blumhouse ortak yapımı yeniden çevrimi Sakın Ses Çıkarma (Speak No Evil) bu hafta sonu gösterime giriyor. 

Senaristliğini ve yönetmenliğini James Watkins’in üstlendiği korku filmi, yeni tanıştıkları bir ailenin davetini kabul etmeleriyle kendilerini bir kabusun içinde bulan genç bir çifti merkeze alıyor. 

Cennet gibi malikanede kabusa dönen hafta sonu

Amerikalı Dalton Ailesi, tatilde tanışıp çok iyi anlaştıkları Britanyalı Paddy ve Ciara tarafından, kırsaldaki cennet gibi malikanelerine davet ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak ev sahipleri, kısa sürede tuhaf tavırları ve karanlık sırlarıyla konuklarının sınırlarını zorlamaya başlıyor. Çok geçmeden Dalton Ailesi için her şey kabusa dönüşüyor.

Sakın Ses Çıkarma'nın gösterime girdiği ilk hafta sonunda 10 milyon ila 13 milyon dolar kazanması bekleniyor. Filmi maliyetiyse 15 milyon dolar. 

Filmin başrollerinde James McAvoy, Mackenzie Davis, Scoot McNairy ve Aisling Franciosi yer alıyor. 

Beterböcek Beterböcek'i zirveden indirebilecek mi?

Yeniden çevrimle ilgili yorumlar da epey olumlu. Sinema yazarlarının övgü dolu incelemeleri sayesinde Sakın Ses Çıkarma, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 89 puan almayı başardı.

Bu sayede filmin korku meraklılarını sinema salonlarına çekebileceği tahmin ediliyor. Ancak gişe savaşlarının galibinin geçen hafta olduğu gibi Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice) olması bekleniyor.

İkinci haftasında da gişe şampiyonluğunun keyfini sürecek filmin hasılatını 45 milyon dolar daha artıracağı düşünülüyor. 

Tim Burton'ın 1988 tarihli korku-komedi klasiğinin devam filmi, halihazırda dünya çapında 153 milyon dolar hasılat elde etti.


Independent Türkçe, Variety, Goldderby

DAHA FAZLA HABER OKU