Daniel Craig yeni filmiyle Oscar yolunda

Cinsel içerikli sahneler Akademi'yi caydıracak mı?

Queer, 81. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışsa da büyük ödülü Pedro Almodóvar imzalı Yandaki Oda'ya (The Room Next Door) kaptırdı (A24)

James Bond, Benoit Blanc, Joe Bang... Bu karakterler Daniel Craig'in kariyeriyle eşanlamlı hale geldi. 

Craig, artık Luca Guadagnino'nun cinsellik yüklü aşk hikayesi Queer'de bu listeye uyuşturucu bağımlısı eşcinsel Amerikalı göçmen William Lee'yi de ekliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin Kuzey Amerika prömiyeri pazartesi Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı.

Eleştirmenlere göre Craig'in bambaşka birine dönüşerek duygusal olarak parçalanmış bir adamı hassas bir şekilde canlandırması, aktörün şimdiye kadarki en iyi performansı olabilir. 

Hatta muhafazakar Akademi seçmenleri filmin cinsel içerikli sahnelerinden rahatsız olmaz ya da geleneksel olmayan anlatısından çekinmezlerse Craig, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar yarışının merkezine bile oturtabilir.

"Tıklım tıklım dolu bir salonu büyüledi"

Queer'in Venedik Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinin ardından Variety, Craig'in kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilediğini yazmıştı:

Müstehcen aşk sahneleriyle dikkat çeken drama, salı gecesi Venedik Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinde tıklım tıklım dolu bir salonu büyüledi.

William S. Burroughs'un 1985 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Queer, küçük Amerikan topluluğunun diğer üyeleriyle birkaç temas dışında günlerini neredeyse tamamen yalnız geçiren Amerikalı göçmen Lee'yi merkeze alıyor.  

Daniel Craig'in 1950'lerin Mexico City'sinde yaşayan Amerikalı eşcinsel William Lee'yi canlandırıyor.

Festival festival geziyor

Filmin resmi sinopsisi şöyle devam ediyor:

Şehre yeni gelen genç bir öğrenci olan Eugene Allerton'la karşılaşması, ona ilk kez biriyle samimi bir bağ kurmanın nihayet mümkün olabileceğini gösteriyor.

Senaryosunu, Guadagnino'nun Rekabet'te (Challengers) de birlikte çalıştığı Justin Kuritzkes'in kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Jason Schwartzman, Henry Zaga, Drew Droege, Ariel Schulman, Colin Bates, Ronia Ava, Perla Ambrosini ve Simon Rizzoni yer alıyor.

Film ayrıca New York Film Festivali'nde özel bir gösterimle izleyiciyle buluşacak. Ardından Londra ve Zürih film festivallerinin yolunu tutacak.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU