Daniel Craig'in yeni filmi Venedik'i büyüledi

11 dakika 44 saniye alkışlandı

81. Venedik Film Festivali'nin büyük ödülü Altın Aslan için yarışan Queer, 48 milyon euroluk bütçeyle çekildi (A24) 

"Emekli James Bond" Daniel Craig, dün akşam Luca Guadagnino'nun yeni filmi Queer'in Venedik Film Festivali'ndeki dünya prömiyeri için Sala Grande'deydi ve seyircilerden 11 dakika 44 saniyelik bir alkış aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalabalık, film sona erdiğinde alkışlar eşliğinde Guadagnino'nun adını haykırırken, İtalyan yönetmen de başrol oyuncuları Craig, Drew Starkey ve Lesley Manville'in ellerini havaya kaldırdı.

Oyuncular hep birlikte salondaki merdivenlerden inerek izleyicileri selamladı. Oscarlı sinemacı Pedro Almodóvar da izleyiciler arasındaydı ve alkışlar sırasında Guadagnino'yu tebrik ederek, ona ve Craig'e sarıldı. 

Variety, Daniel Craig'in 1950'lerin Mexico City'sinde yaşayan Amerikalı bir eşcinseli canlandırdığı filmde, kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilediğini yazarak ekledi:

Müstehcen aşk sahneleriyle dikkat çeken drama, salı gecesi Venedik Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinde tıklım tıklım dolu bir salonu büyüledi. Alkışlar başladığında Craig, Guadagnino'ya sarılırken kızarmış ve buğulu gözlerle bakıyordu.

William S. Burroughs'un 1985 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Queer, küçük Amerikan topluluğunun diğer üyeleriyle birkaç temas dışında günlerini neredeyse tamamen yalnız geçiren Amerikalı göçmen Lee'yi merkeze alıyor.  

Filmin resmi sinopsisi şöyle devam ediyor:

Şehre yeni gelen genç bir öğrenci olan Eugene Allerton'la karşılaşması, ona ilk kez biriyle samimi bir bağ kurmanın nihayet mümkün olabileceğini gösteriyor.

Senaryosunu, Guadagnino'nun Rekabet'te (Challengers) de birlikte çalıştığı Justin Kuritzkes'in kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Jason Schwartzman, Henry Zaga, Drew Droege, Ariel Schulman, Colin Bates, Ronia Ava, Perla Ambrosini ve Simon Rizzoni yer alıyor.


Independent Türkçe, Deadline, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU