Ünlü aktör kendisini şöhrete kavuşturan ikonik rolü neredeyse reddedecekmiş

"Kuruntu ve delilikti"

Büyük bölümü İtalya'nın Napoli kenti yakınlarındaki adalarda çekilen Yetenekli Bay Ripley'de, Dickie Greenleaf rolündeki Jude Law'a Tom Ripley'yi canlandıran Matt Damon eşlik etmişti (Paramount Pictures)

Ünlü oyuncu Jude Law'dan hayranlarını şaşırtacak bir itiraf geldi.

Law, 1999 yapımı Yetenekli Bay Ripley'de (The Talented Mr Ripley) zengin ve yakışıklı playboy Dickie karakterini canlandırmıştı. Law, bu rol sayesinde dünya çapında üne kavuşmuş ve bir Hollywood yıldızı olarak yerini sağlamlaştırmıştı. Ancak Britanyalı aktör bu rolü neredeyse geri çevireceğini açıkladı. 

"23 yaşındaki beynim bunu düşünüyordu"

51 yaşındaki Law, The Times of London'a verdiği röportajda kariyerinin o aşamasında hep aynı tür rollerde oynamak zorunda kalacağını düşünerek paniklediğini söyledi. 

"Bu bir kuruntu ve delilikti" diyen aktör, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Kafamda sürekli yakışıklı adam rollerinde oynatılacağıma dair bir panik vardı. 23 yaşındaki beynim bunu düşünüyordu. Aptalca bir şekilde bu rolün karmaşıklığını gözden kaçırmışım. Ama dürüst olmak gerekirse, aslında sadece ciddiye alınmak istiyordum.

Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Cate Blanchett ve Philip Seymour Hoffman'ın da rol aldığı Yetenekli Bay Ripley, Oscar ödüllü Anthony Minghella tarafından yönetilmiş ve gişede 120 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, Patricia Highsmith'in 1955 tarihli aynı adlı romanına dayanıyordu. Yetenekli Bay Ripley, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu da dahil 5 Akademi Ödülü adaylığı almıştı.

Öte yandan Highsmith'in psikolojik gerilim türündeki eseri, kısa süre önce bir Netflix dizisine de uyarlandı. The Irishman, Schindler'in Listesi (Schindler's List) ve Ejderha Dövmeli Kız'ın (The Girl with the Dragon Tattoo) senaristi olarak da tanınan Steven Zaillian'ın yazıp yönettiği Ripley'nin başrolünde, Fleabag'in 47 yaşındaki yıldızı Andrew Scott yer alıyor.

Law, VIII. Henry'ye dönüşmüştü

Law, son olarak tarihi filmi Firebrand için Britanya Kralı VIII. Henry'ye dönüşmüştü. 

Karim Aïnouz imzalı film, 16. yüzyılda yaşanmış gerçek olaylara dayanıyor. Jude Law'la Alicia Vikander, Kral VIII. Henry ve 6. eşi Catherine Parr rolünde. 

Film, kralın ilk 5 eşiyle yürümeyen fırtınalı ilişkilerinin ardından, Parr'ın evliliğini kurtarma çabalarını anlatıyor.

Firebrand prömiyerini geçen yıl mayısta, 76. Cannes Film Festivali'nde yapmıştı. Tarihi film, gösteriminin ardından 8 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.


Independent Türkçe, Deadline, The Times of London

DAHA FAZLA HABER OKU