Tom Hardy'nin gişede çakılan filmi, yayın platformunda parladı

Tom Hardy ve Austin Butler'ın rol aldığı Motorcular gişede zorlanmıştı ama Peacock'ta bir izleyici kitlesi buldu

Motorcular'da Danny rolündeki Tom Hardy ve Benny rolündeki Austin Butler (Focus Features)

Tom Hardy'nin filmi Motorcular (The Bikeriders), bu yılın başında gişede kayda değer bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaramamıştı ama yayın platformu Peacock'a eklendikten sonra popüler oldu.

Jeff Nichols'un yönettiği 1960'lar dönem filmi, Şikago'da Hardy'nin canlandırdığı Johnny'nin önderliğindeki Vandallar isimli yeni çeteye dahil olan genç motorcu Benny'yi (Austin Butler) konu alıyor ama Benny, kısa sürede kendi yaşam tarzıyla Jodie Comer'ın oynadığı kız arkadaşı Kathy'nin arasında kalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Michael Shannon, Mike Faist ve Norman Reedus'ın da rol aldığı suç draması, Danny Lyon'ın aynı isimli fotoğraf kitabından yola çıkıyor.  

Film, tüm olumlu eleştirilere ve Rotten Tomatoes'daki yüzde 75'lik seyirci skoruna rağmen 40 milyon dolarlık görece mütevazı bütçesinin maliyetini telafi etmekte zorlanarak gişede yalnızca 35 milyon dolar hasılat yapabilmişti.

Ancak film için her şey bitmiş değil, Reelgood adlı blogdaki yeni veriler, filmin ABD'li yayın servisi Peacock'ta gösterime girmesinin ardından 22-28 Ağustos haftasında tüm yayın platformları arasında en popüler 10. yapım olduğunu gösteriyor. Motorcular'ı YouTube, Amazon Prime, Google Play ve Apple TV üzerinden kiralamak da mümkün.

Listedeki diğer filmler arasında AppleTV'deki 1979 yapımı ilk Yaratık (Alien) ve Matt Damon'la Casey Affleck'in oynadığı The Instigators, Amazon Prime'daki John Cena'yla Awkwafina'nın başrolde olduğu Jackpot ve Paramount+'taki Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One) yer alıyor.

İlginç bir şekilde, listenin tepesinde bu sene gişede büyük ölçüde düşük performans göstermiş başka bir film olan Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga) var. 2015'in çok başarılı yapımı Mad Max: Fury Road'ın merakla beklenen prequel'ı (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) yalnızca 172 milyon dolar kazanarak kar etmek için gerektiği öngörülen 350-375 milyon doların epey altında kalmıştı.
 

Vın vın: Motorcular'da Austin Butler ve Tom Hardy (Focus Features)

Hardy'nin alışılmadık Orta Batı aksanı, Motorcular'ın yeni hayranlarının kafasını karıştırmış olabilir. Variety'ye konuşan Hardy, performansının beklentilere meydan okumasını istediğini söylemişti.

Venom'un yıldızı "Motorcu filmine baktığın an 'Ah, deri var. Seksi. Müzik harika. Saç harika. Bunların hepsini oynamak bariz seçim' diye düşünürsün. Bu yüzden benim gibi biri için bariz seçim, hepsinin zıt noktalarına yönelmek. Bu adam trajik bir soytarı" demiş ve eklemişti:

Acınası öğe nerede? Garibanlık nerede? Utanç verici anlar nerede? Zayıflıklar nerede? Bu adamı derinleştirmeliyim. Neden sesi biraz ürpertici? Neden biraz Bugs Bunny gibi duyuluyor? Bu seksi adama benim özdeşlik kurabileceğim, seksi olmayan ne ekleyebiliriz? Çünkü o ben değilim!

Seyirciler, Tom Hardy'yi yakında Baskın'ın (The Raid) yönetmeni Gareth Evans'ın yapımı Havoc'ta görebilir.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU