İsrail Batı Şeria'da 'tüm gücünü' kullanacak

Gallant bombalamalara "son verilmesi" çağrısında bulunurken, Washington ateşkes anlaşmasını hızlandırmaya kararlı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta dün yeni eğitim yılı kesintiye uğrarken, Filistinli kız öğrenci bir çadırın içindeki dersten çıktı / Fotoğraf: Reuters

Batı Şeria'daki Filistinli gruplar ile İsrail ordusu arasındaki çatışma genişlerken, Savunma Bakanı Yoav Galant Batı Şeria'da “terörist uyanış” olarak tanımladığı durumun “her an odaklanılması gereken bir mesele” olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galant dün Batı Şeria'daki ordu karargahına yaptığı ziyaret sırasında birliklerine hitaben şunları söyledi: “(Tırmanan terörizmi) ortadan kaldırmak için tüm gücümüzü kullanmamız gerekiyor.” “Bombalı araçların, el yapımı patlayıcıların ve silahlı saldırıların her yerde kullanılmasına son verilmesi” çağrısında bulunan Galant, Batı Şeria'daki operasyonlarda hava kuvvetlerinin kullanımının genişletilebileceğini ima etti.

Beyaz Saray salı akşamı yaptığı açıklamada, “İsrail güçleri tarafından pazar günü (geçen hafta) cesetleri bulunan altı rehinenin öldürülmesinin bir anlaşmaya varılmasına duyulan acil ihtiyacın altını çizdiğini” belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, olayın “bu işi bir an önce bitirmenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdiğini” söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU