Tartışma yaratan yeni dizi 782 milyon dakika izlendi

Üç yıl önce yaşanan trajediye olan benzerliği tepki çekti

Prömiyerini 21 Ağustos'ta yapan Kaza, Netflix Türkiye'deki içerikler arasında an itibarıyla en çok izlenen 7. dizi konumunda (Netflix)

Eğlence sektörüyle ilgili veri analizi yapan şirket Luminate, 23-29 Ağustos haftasında en çok izlenen yapımları açıkladı.

Buna göre gösterme girdiği ilk hafta boyunca 782 milyon dakika izlenen Kaza (Accidente), diziler arasında başı çekerek ABD'de zirveye yerleşti.

"Hayatımda izlediğim en üzücü şey"

Meksika'nın Santa Cruz kentinde geçen ve yayın hayatına geçen hafta başlayan 10 bölümlük Netflix dizisi, bir çocuğun doğum günü partisinin trajik bir hal almasıyla gelişen olayları anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klych López ve Gracia Querejeta tarafından yönetilen dizide Daniela ve Emiliano, oğulları Rodrigo için bir doğum günü partisi düzenliyor. Ancak rüzgarın şiddetini artırmasıyla korkunç bir kaza meydana geliyor ve şişme kalede oynayan üç çocuk hayatını kaybediyor. 

Netflix kullanıcıları, Kaza için "Hayatımda izlediğim en üzücü şey" yorumunu yapmıştı.

Dizi gerçek bir hikayeye dayanmasa da üç yıl önce Avustralya'da yaşanan benzer bir trajediyle paralellik gösteriyor. 2021'de Tazmanya'daki bir okuldaki yıl sonu kutlamaları sırasında, üzerinde oynadıkları şişme kalenin rüzgarın etkisiyle 10 metre havaya fırlaması sonucu 5 çocuk hayatını kaybetmişti.

Kaza, bu trajediye olan benzerliği nedeniyle bazı izleyiciler tarafından eleştirilmişti.

Eleştirmenlerin nefret ettiği aksiyon hız kesmiyor

Netflix aksiyonu Birlik (The Union) ise 813,5 milyon dakika izlenerek en çok izlenen film ve genel olarak en çok izlenen yapım oldu. Halle Berry ve Mark Wahlberg'in başrolleri paylaştığı casus filmi, listedeki ikinci haftasını geçiriyor. 

Eleştirmenlerin yerden yere vurduğu film, tüm olumsuz yorumlara rağmen izleyicilerin ilgisini çekiyor gibi görünüyor. Birlik, geçen haftanın listesinde 1,7 milyar dakika izlenmeyle yine bir numaradaydı.


Independent Türkçe, Variety, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU