Bir köylünün öldürüldüğü ağaç kesimi projesinde, şirket "çekiliyoruz" açıklaması yaptı

Artvin'de orman kesimine engel olmak isteyen köylülerden Reşit Kibar'ın öldürülmesi, iki kişinin de yaralanmasının ardından projenin sahibi olan Yapı-Soy Beton, çekildiğini açıkladı

Fotoğraf: X

Yapı-Soy Beton, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla projeden çekildiğini duyurdu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

03.09.2024 tarihinde Cankurtaran mevkiinde yaşanan acı olay bizi ve tüm Artvin halkını derinden üzmüştür. Bir insan hayatının herşeyden kıymetli olduğunu, bir insanın öldürülmesinin kabul edilmezliğini ifade ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sevenlerine ve kederli ailesine başsağlığı, bu müessif olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Hiç bir maddi faaliyetin insan hayatından değerli olmadığına olan inancımız devam etmektedir. Yaşananlar nihayetinde projeden çekiliyoruz.


Katil zanılsı tutuklandı

Artvin’in Borçka ilçesindeki Cankurtaran mevkiinde ağaç kesimine karşı çıkan köylülere silahla ateş açarak Reşit Kibar’ın ölümüne ve iki yurttaşın da yaralanmasına yol açan Muhammet Ustabaş tutuklandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Muhammet Ustabaş ile olayda kullanılan ruhsatlı tabancanın sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Fikret M. jandarmadaki işlemlerinin ardından Borçka Adliyesi’ne sevk edildi.

Ustabaş, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, Fikret M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Artvin’in Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi nedeniyle ormana ağaç kesmek için giren iş makinelerine köylüler karşı çıktı. Kesimi engellemek isteyen köylülere orman ihalesini alan Muhammet Ustabaş silahla ateş açtı. Saldırıda köylülerden Reşit Kibar, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı.

Yaralılar Hopa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı duyan Hopa halkı hastane önüne akın etti. Saldırıda ağır yaralanan Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti. Bacaklarından yaralanan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’nun tedavisi ise sürüyor. Olayın ardından olay yerinden kaçan Muhammet Ustabaş ve 41 yaşındaki F.M. silahlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU