Artvin’de ağaç kesimini engellemek isteyen köylülere ateş açıldı: 1 ölü, 2 yaralı

Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi için bu sabah iş makineleri kesim yapmak için ormana girdi, köylüler ise kesimi engellemek istedi. Şirket yetkilisi ise köylülerin üzerine ateş açtı. 1 kişi öldü, 2 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: X

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesine karşı ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açıldı. Olayda Raşit Kibar isimli kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı.

Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi için bu sabah iş makineleri kesim yapmak için ormana girdi. Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden örgütlenen köylüler, kesimi engellemek istedi.

Müdahale sırasında arbede yaşandı. Köylülerin alanda nöbet tuttuğu esnada iş makinalarını alana sokmak isteyenler, köylülerin üzerine silahla ateş açtı. 

Şirket yetkililerinden Muhammet U. kavga esnasında tabancayla ateş ederek, Gökhan K. (38), Reşit K. (46), Ersan K'yi (36) vurdu.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, Sağlık ekiplerince Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan Reşit K. hastanede hayatını kaybetti.

Tabancadan çıkan mermilerin isabet etmesi sonucu ayaklarından yaralanan Gökhan K. ve Ersan K'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Kavgaya karışan Muhammet U. ve Fikret M. ise olayda kullanılan tabancayla yakalanarak gözaltına alındı.

Artvin Valiliği yaptığı açıklamada, olaylarla ilgili geniş çağlı tahkikat başlatıldığını duyurdu.

 

Independent Türkçe, Birgün, AA

DAHA FAZLA HABER OKU