Türk şirketi, ABD’li yem üreticisini satın aldı

Tiryaki Agro, ABD’de organik yem üreticisi Ozark Organics’i bünyesine kattı

Fotoğraf: ozarkorganics.org

Tarım ürünleri tedarik zinciri Tiryaki Agro, iştiraki Sunrise Foods International aracılığıyla, ABD merkezli organik yem üreticisi Ozark Organics’i bünyesine kattı. SunriseFoods International, organik yem üreticisi Ozark Organics’in çoğunluk hisselerini satın aldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merkezi ABD’nin Missouri eyaletinin Buffalo kentinde bulunan Ozark Organics 2019’da faaliyete geçen organik yem fabrikasında, özel yem formülasyonlarında temel bileşenler olarak organik mısır ve organik soya küspesi kullanarak üretim yapıyor.

Satın alma konusunda bir açıklama yapan Tiryaki Agro CEO’su Süleyman Tiryakioğlu şunları söyledi:

Global organik tarım ürünleri pazarında gurur verici bir gelişme içindeyiz. 2018 yılında grubumuza katılan Sunrise Foods, organik tarım ürünleri alanında Kuzey Amerika’da yüzde 25’lik pazar payı ile rakiplerinin açık ara önünde lider konumda.SunriseFoods, ağustos ayında ABD’nin önde gelen organik yem üreticisi Ozark Organics’i bünyesine katarak aynı pazarda organik yem üretimine de başlamış ve nihai tüketiciye bir adım daha yaklaşmıştır. Sunrise Foods,bu satın alma ile özellikle ABD'nin Orta Batı bölgesindeki yumurta üreticisi müşterilere yüksek kaliteli organik yem ürünleri sunmayı hedeflemektedir. Bu stratejik hamle, SunriseFoodsInternational’ın organik yem endüstrisinde varlığını pekiştirmesi açısından büyük önem taşıyor.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU