Oscarlı yönetmenin yeni filmi 17 dakika ayakta alkışlandı

İzleyiciler filmin sonunda usta sinemacının adını haykırdı

81. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan film, Sigrid Nunez'in What Are You Going Through (Neler Yaşıyorsun) adlı romanından uyarlandı (Sony Pictures Classics)

Julianne Moore ve Tilda Swinton, dün gece Pedro Almodóvar'ın yeni filmi Yandaki Oda'nın (The Room Next Door) galasıyla Venedik Film Festivali'ne damgasını vurdu. Film, 17 dakika boyunca ayakta alkışlanırken festival de 2024'ün şimdiye kadarki en uzun sevgi gösterisine sahne oldu.

İspanyol yönetmen, film bittikten sonra Swinton ve Moore'u yanaklarından öptü ve aktrislerin kollarını şampiyon boksörler gibi havaya kaldırdı. 

"Pedro! Pedro! Pedro!"

Almodóvar, daha sonra yeni ilham perileriyle birlikte merdivenlerden indi ve salondaki hayranlarıyla el sıkışarak alkışların daha da uzamasını sağladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Chanel takım elbiseli Swinton, rol arkadaşı Moore'a sarıldı. Şeker pembesi bir takım elbise giyen Almodóvar hayranları selamlarken Moore'un gözleri buğulu görünüyordu. Kalabalık da "Pedro! Pedro! Pedro!" sesleriyle inledi.

Almodóvar, imza vermek ve hayranlarıyla fotoğraf çektirmek için merdivenlerden aşağı koşunca alkışlar daha da kuvvetlendi.

Festivalin diğer büyüklerini gölgede bıraktı

Yandaki Oda, halihazırda festivalin ayakta alkışlanan diğer büyük filmlerini gölgede bıraktı. 

Brady Corbet'in yapımı 7 yıl süren tutku projesi The Brutalist, 12 dakikalık alkış almıştı. Onu Angelina Jolie'nin ünlü opera sanatçısı Maria Callas'ı canlandırdığı Maria izlemişti. Haluk Bilginer'in de rol aldığı biyografik film, 8 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

74 yaşındaki Almodóvar'ın ilk İngilizce filmi, gençlik yıllarında bir dergide birlikte çalıştıkları dönemde yakın arkadaş olan Ingrid ve Martha'yı merkeze alıyor.

Filmde başrollerdeki Moore ve Swinton'a John Turturro'yla Alessandro Nivola eşlik ediyor. 

Yandaki Oda, Venedik prömiyerinin ardından ABD'de 20 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. 

Filmin Türkiye'deki vizyon tarihiyse 1 Kasım.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU