Pedro Almodóvar, Brokeback Dağı'nı neden geri çevirdiğini açıkladı

Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal'ın oynadığı popüler filmin yönetmenliğini Ang Lee üstlenmişti

(AFP)

Yönetmen Pedro Almodóvar, Oscar ödüllü dram filmi Brokeback Dağı'nı (Brokeback Mountain) yönetme fırsatını neden reddettiğini açıkladı.

Annie Proulx'nun kısa hikayesinden uyarlanan filmin odağında, kırsal Batı'da birbirine aşık olan Ennis Del Mar (Heath Ledger) ve Jack Twist (Jake Gyllenhaal) adlı kovboylar vardı.

Film, 78. Oscar Ödülleri'nde En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Özgün Müzik ödüllerini kazandı.

Brokeback Dağı, ayrıca En İyi Erkek Oyuncu (Ledger), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Gyllenhaal) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Michelle Williams) kategorilerinde de aday gösterildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmi yönetmesi için Lee'den önce Almodóvar'a gidilse de İspanyol yönetmen istediği kararları vermekte özgür olacağından şüphelendiği için işi geri çevirdi.

Almodóvar, IndieWire'a verdiği röportajda, "Bence Ang Lee harika bir film ortaya çıkardı fakat istediğimi yapmak için bana tam özgürlük ve bağımsızlık vereceklerine asla inanmadım" dedi.

Paralel Anneler'in (Parallel Mothers) yönetmeni, kimsenin projeyle ilgili kendisine yaratıcı sınırlamalar getirileceğini söylemediğini açıkça belirtse de ana akım bir filmin, hikayenin daha "hayvansı" cinsel yönlerini keşfetmesine izin vermeyeceği varsayımında bulunmuş.

Almodóvar, "Bu iki adam arasındaki ilişki hayvansıydı" dedi.

Fiziksel bir ilişkiydi. Filmin can alıcı noktası ayrılmak zorunda kaldıkları ve Heath Ledger'ın ayrılmayı düşünemediğini fark ettiği andı.

Bu güçlü bir farkına varmaydı. Ama o ana kadar bu hayvansı bir şeydi ve benim için filmde bunu ortaya koymak imkansızdı çünkü bir Hollywood filmiydi. Bu iki adamı sürekli si*****ken gösteremezdiniz.

Yönetmen internet sitesine daha önce verdiği bir röportajda bu hikayeyi şöyle ele alırdım demişti:

Daha fazla seks, daha fazla seks.

Almodóvar, ağustosta yeni Western filmi Strange Way of Life'ın yapımına başlamaya hazırlanıyor. Ethan Hawke ve Pedro Pascal'ın başrollerini paylaştığı filmin olay örgüsü henüz bilinmiyor ama yönetmen "Brokeback Dağı'na cevabım gibi olabilir" diyerek şaka yaptı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU