Rekortmen devam filmi tarih yazdı: Meşhur yeniden çevrimin de önüne geçti

Film, dünya çapında bir dizi gişe rekoru kırmıştı

Film, çocukların duygularına dair farkındalık yarattığı için övgü toplamıştı (Pixar)

Ters Yüz 2 (Inside Out 2) bu haziranda gösterime girdiğinden beri rekor kırmayı sürdürerek gelmiş geçmiş en başarılı filmlerin arasına girdi.

2015'teki ilk filmin devamı niteliğindeki Disney yapımında, duyguların kişileştirilmiş halleri olan bir dizi karakter yer alıyor. Film, çocuklarda ve gençlerde zihin sağlığının önemini vurguladığı için takdir edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ters Yüz 2; Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık, Utanç gibi yeni duygulara sahip 13 yaşındaki Riley'yi konu alıyor. Yeni duygular, ilk filmden Neşe, Korku ve Öfke'yle karşı karşıya geliyor.

Deadline, filmin halihazırda küresel gişe hasılatının 1,6 milyar doları aşarak 2019 yapımı Aslan Kral'ın (The Lion King) önüne geçtiğini ve dünya çapında en başarılı 9. film olduğunu aktardı.

Birçok rekorunun yanı sıra Ters Yüz 2, küresel gişe hasılatında 1 milyar dolara en kısa sürede ulaşan animasyon filmi olmuştu. Film, ilk hafta sonunda 90 milyon dolarla açılış yapan ve dünya çapında 859 milyon dolar elde eden 2015 yapımı ilk Ters Yüz'ün toplam hasılatını fazlasıyla aşmıştı.

Haziranda Ters Yüz 2'nin başarısı hakkında konuşan National Association of Theatre Owners başkanı ve CEO'su Michael O'Leary "ABD'de ve dünyadaki sinema salonu sahipleri adına Disney'in Ters Yüz 2'sini tarihte 1 milyar dolar hasılata en çabuk ulaşan animasyon filmi olduğu için tebrik etmek isteriz" demişti.

Filmin göz kamaştıran küresel başarısı, dünyanın neresinde olursa olsun seyircilerin ilgi çekici, eğlenceli filmlere karşılık vereceğini ve onları sinemada deneyimlemek istediğini yeniden kanıtlıyor.

Eleştirmen Clarisse Loughrey, The Independent'taki 4 yıldızlı eleştirisinde şöyle yazmıştı:

Ters Yüz 2, kendisinden önce gelen filmi yeniden tanımlamaktan daha çok detaylandırmakla ilgileniyor ama filmin daha tanıdık unsurlarının bile hâlâ bu kadar iyi işlemesi etkileyici.

Bir zamanlar üzüntü gibi olumsuz duyguların gerekliliğine dair bir ders olan film, olgunlaşarak ikinci aşamasına geçti: Kusurlarımızı ve özgüvensizliklerimizi benimsediğimizde daha iyi, daha tamamlanmış insanlar olduğumuza dair tatlı acı, göz yaşartıcı bir hatırlatma.

Diğer filmlerin yaz boyunca gişedeki performanslarıyla bir karşılaştırma yapmak gerekirse Alien: Romulus ve Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us) yaklaşık 300 milyon dolar küresel hasılat elde etmiş, Hugh Jackman ve Ryan Reynolds'ın Deadpool & Wolverine'i de 1,2 milyar dolara ulaşmıştı.

Film halen Prime Video ve Apple TV'den kiralanabiliyor ve bu senenin sonlarına doğru Disney+'ta izlenebilecek.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU