7 yılda çekilen film, 13 dakika alkışlanarak festival rekoru kırdı

"Bugün çok duygusalım çünkü 7 yıldır üzerinde çalışıyorum"

The Brutalist, 6 Eylül'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde de gösterilecek (Focus Features)

Brady Corbet'in yapımı 7 yıl süren dönem destanı The Brutalist, Venedik Film Festivali'nin tarihi Sala Grande Sineması'nda dünya prömiyerini yaparak izleyiciyle buluştu. Film, festivalin en çok konuşulan ve en uzun süre ayakta alkışlanan yapımı oldu.

Galaya katılan seyirciler, üç saat 35 dakikalık The Brutalist'in jeneriği akmaya başladığında filmi alkış yağmuruna tuttu. Corbet ve oyuncular, 13 dakika boyunca ayakta alkışlandı. 

Oyuncular gözyaşlarına hakim olamadı

Başrol oyuncuları Adrien Brody ve Felicity Jones, filme gösterilen coşkulu tepki karşısında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood Reporter'ın baş eleştirmeni David Rooney, övgüler yağdırdığı The Brutalist'i, Brody'nin László Tóth rolündeki "baş döndürücü" performansıyla "göçmen deneyiminin muazzam bir senfonisi" diye tanımladı.

The Brutalist, 1947'de "Amerikan rüyasını" yaşamak için ABD'ye göç eden Macaristan doğumlu Yahudi mimar László Tóth'un yolculuğunu anlatıyor. 

Başlangıçta yoksulluk içinde çalışmak zorunda kalan Tóth, kısa süre sonra gizemli ve zengin bir müşteri olan Harrison Lee Van Buren'le hayatının sonraki 30 yılının seyrini değiştirecek bir sözleşme imzalıyor.

Van Buren rolünde Guy Pearce izleyicilerin karşısına çıkarken Felicity Jones, Tóth'un eşi Erzsébet'i canlandırıyor. Filmde Joe Alwyn de zengin sanayicinin oğlunu oynuyor.

Corbet ve eşi, Norveçli sinemacı ve oyuncu Mona Fastvold, The Brutalist'i birlikte yazdı.

"Bu, çekmesi inanılmaz zor bir filmdi"

Zorlu bir çalışma ve yönetmenlik azminin zaferi diye nitelendirilen The Brutalist'in prodüksiyon süreci 7 yıldan fazla sürdü. 

Festivalin basın toplantısında filmini tutkuyla savunan Corbet gözyaşları içinde, "Bu, çekmesi inanılmaz zor bir filmdi" diyerek ekledi:

Bugün çok duygusalım çünkü 7 yıldır üzerinde çalışıyorum.

Filmin 200 dakikayı aşkın süresini de savunan yönetmen şöyle dedi:

Bence filmin süresi hakkında konuşmak epey saçma çünkü bu 100 yerine 700 sayfa olan bir kitabı eleştirmek gibi bir şey. Harika romanlar da okudum, daha uzun başyapıtlar da.

36 yaşındaki aktör ve sinemacı Brady Corbet, 2018'de Natalie Portman'ın başrolde olduğu Vox Lux'ı ve 2015 yapımı Bir Liderin Çocukluğu'nu (The Childhood of a Leader) çekmişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU