Caca, Hizbullah'a savaşı durdurma çağrısında bulundu

Gallant: Kuzeyde yaşayanları zorla geri getireceğiz

Lübnan Kuvvetleri Partisi lideri Samir Caca, Lübnan direnişi şehitlerini anma töreninde / Fotoğraf: Lübnan Kuvvetleri Partisi

Lübnan Kuvvetleri Partisi lideri Samir Caca, Hizbullah'a ‘anlamsız savaşı durdurma’ çağrısında bulundu. Lübnan direnişi şehitlerini anma töreninde konuşan Caca, “Kimse Lübnan ve bölgedeki çıkarlarını güçlendirmek için Filistin davasını istismar etmeye çalışmasın. Direniş ekseni, Lübnan'ı ufku olmayan, Lübnanlılara dayatılan ve durdurulması gereken anlamsız bir savaşa sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu açıklama, medya kuruluşlarının Lübnan topraklarından İsrail'e doğru 60 civarında olduğu tahmin edilen çok sayıda roket atıldığını bildirdiği sırada geldi. İsrail'in dün (Pazar) gün boyunca düzenlediği saldırılar, Lübnan kasabalarında bir kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Diğer yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, kuzey sakinleri evlerine dönene kadar Hizbullah ile çatışmaların devam edeceğini yineledi. Gallant kuzey sınırında yaptığı açıklamada, “Ödediğimiz bedel boşa gitmeyecek ve kuzey sakinleri evlerine dönene kadar Hizbullah'ı vurmaya devam edeceğiz” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU