Netanyahu'dan Hamas liderlerine: Sizi avlayacağız, sizi tutuklayacağız ve sizinle hesaplaşacağız

Fotoğraf: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Gazze'deki bir tünelden altı esirin cesedini çıkarmasının ardından bugün (pazar) ‘Hamas'a bedel ödetme’ sözü verdi.

Netanyahu yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ateşkes konusuna değinerek, “Esirleri öldüren anlaşma istemez” dedi. Netanyahu, Hamas liderlerine hitaben “Sizi avlayacağız, sizi tutuklayacağız ve sizinle hesaplaşacağız” ifadesini kullandı.

Netanyahu ayrıca, İsrail'in kalan esirlerin serbest bırakılması ve İsrail'in güvenliğinin sağlanması için bir anlaşmaya varmaya kararlı olduğunu vurguladı.

Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden bugün erken saatlerde, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail topraklarına düzenlediği saldırı sırasında kaçırılan ve aralarında ABD-İsrail çifte vatandaşı Hersh Goldberg-Polin'in de bulunduğu altı esirin cesedinin Gazze Şeridi'nde bulunduğunu açıkladı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde altı esirin cesedine ulaşıldığını doğruladı: Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Ori Danino.

Ordu, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, altı cesedin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde bulunan bir yeraltı tünelinden çıkarıldığını ve İsrail'e nakledildiğini belirtti.

Netanyahu bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında meydana gelen ve üç polis memurunun öldürüldüğü saldırıya da değinerek şunları söyledi: “Hepimizi öldürmek isteyen zorlu bir düşmana karşı tüm cephelerde savaşıyoruz. Daha bu sabah El Halil'de üç polis öldürüldü. Hamas'ın 7 Ekim'deki gibi zulümler yapmaya devam etmesi, artık bunu yapamamalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmamızı zorunlu kılıyor.”

Hamas Batı Şeria'daki saldırının sorumluluğunu üstlenmedi, ancak yaptığı açıklamada saldırıyı ‘kahramanca bir direniş operasyonu’ olarak nitelendirdi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kenti yakınlarındaki Terkumiya kontrol noktası yakınlarında bir araca düzenlenen silahlı saldırıda ikisi erkek biri kadın üç kişinin öldüğünü duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamaya göre güvenlik güçleri, saldırganları aramaya başladı. Batı Şeria'daki İsrail polis şefi Uzi Levy, ölenlerin polis memuru olduğunu bildirdi.+

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU