İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer yetkililerle İsrail'in kuzeyindeki çatışmalar çerçevesinde “Gazze savaşının hedeflerinin genişletilmesi” konusunu görüşmek üzere bir toplantı düzenledi.
Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Galant açıklamalarında, “Kuzey cephesinde, önümüzde hala nüfusun güvenli bir şekilde geri dönmesi gibi bir görev var. Bu hedefe ulaşmak için savaşın hedefleri genişletilmeli ve kuzey İsrail sakinlerinin barış içinde evlerine dönmesini (hedeflere) dahil etmeliyiz. Ben bu konuyu başbakana ve hükümete sunacağım” ifadelerini kullandı.
Galant'ın ofisinden yapılan açıklamada ise “Bu durum, (Hamas'ın) dağıtılması ve rehinelerin geri verilmesi konusundaki mutlak kararlılığımızı etkilemeyecektir” denildi.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.