1994 yapımı ikonik filmin yönetmeni, yeniden çevrimle alay etti

Brandon Lee'nin rol aldığı 1994 yapımı filmin yönetmeni Alex Proyas, yeniden çevrime dair olumsuz eleştiriler ve internet mimleri de paylaştı

Bill Skarsgård, 2024 yapımı Ölümsüz'de (Lionsgate)

1994 yapımı Ölümsüz Aşk'ın (The Crow) yönetmeni, filmin gişede çakılan yeniden çevrimiyle dalga geçti.

Filmin Rupert Sanders'ın yönettiği 2024 versiyonu, bu ay gösterime girmiş ve bildirilen 50 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesine rağmen ABD gişesinde 4,6 milyon dolarlık bir açılış yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Proyas, Facebook'ta "Yeniden çevrimin çıkarcı bir para kazanma yöntemi olduğunu sanıyordum. Galiba pek de kazanacak para yokmuş" yazdı.

Proyas, yeniden çevrimi "yılın en kötü filmi" ilan eden bir eleştiri de dahil olmak üzere yapıma dair birçok olumsuz değerlendirme paylaştı.

Sinemacı, paylaşımının açıklamasında şöyle yazdı:

Hepimizin beklediği eleştiri. Artık ısıtıp ısıtıp önünüze koymak gibi oluyor biraz, o yüzden bununla duracağım… Karşıma başka komik bir eleştiri çıkana kadar!

Proyas, 2024 yapımı Ölümsüz'e (The Crow) karşı güvende olduğunu gösteren sahte bir afet müdahale grafiği gibi bir dizi internet mimi de paylaştı.

Filmin yapım aşamasında, sette yaşanan bir silah kazasıyla hayatını kaybeden Brandon Lee'nin meşhur ettiği rol, yeniden çevrimde O'nun (It) yıldızı Bill Skarsgård tarafından canlandırılıyor.

Müzisyen FKA Twigs'in de rol aldığı 2024 versiyonu, yılın en kötü eleştiriler alan filmlerinden biri oldu.

Skarsgård bile, yakın zamanda filmin sonunu eleştirerek Esquire'a kapanış sahnelerinin bir devam filmi için açık kapı bıraktığına inandığını söylemiş ve "Ben şahsen daha kesin bir şey tercih ederdim" demişti.

Sanders ise bu eleştiriye yanıt vererek Variety'ye şöyle demişti:

İronik bir şekilde, bunun doğru olduğunu hiç sanmıyorum.

Sanders şöyle devam etmişti:

Bundan belki 30 yıl sonra bir devam filmi çekilecekse, hapisten kurtulmanın bir yolunu bulmaları gerekecek çünkü bu kesinlikle 'Bundan sonra ne olacak?' meselesi değil. Bu ucuz olurdu ve filmi yaparkenki duygularımıza uymazdı. Bill ve ben muhtemelen birlikte 5 son izledik, ben muhtemelen 20 son kurguladım.

Sanders "filmi kelimelerdense kurgunun ve sinema dilinin yükselttiğine" inandığını belirterek eklemişti:

Yani filmin sonu bir sürü deneme yanılma sonucunda ortaya çıktı: Bu duygusal sonu nasıl bulacağız? Film boyunca bağlandığınız insanların tekrar bir araya gelmesine izin verilmiyor ama her şeye değdiğini hissetmek istiyorsunuz.

Film için doğru son bu ve bizim sonumuzla ilgili çok kararlı bir şey var. Beklenen bir şey değil, 'mutlu' değil ve kesinlikle 'Devam filmini bekleyin' gibi bir şey de değil!

Skarsgård'ın ve Proyas'ın şansına, gişedeki başarısızlık yakın zamanda bir devam filminin çekilmesini engelleyecek gibi görünüyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU