Yıllardır merakla beklenen film gişede nasıl çakıldı?

2008'den beri üzerinde çalışılıyor

Başroldeki Bill Skarsgård'a 36 yaşındaki şarkıcı FKA Twigs'in eşlik ettiği Ölümsüz, 23 Ağustos'ta gösterime girdi (Lionsgate Films)

1994 yapımı gotik gerilim Ölümsüz Aşk'ın (The Crow), üzerinde çalışılmaya 16 yıl önce başlanan yeniden çevrimi nihayet vizyona girdi ve 4,6 milyon dolarlık felaket bir açılışla tam anlamıyla çakıldı.

Sinema yazarlarının laflarını sakınmayarak yerden yere vurduğu 50 milyon dolarlık yeniden çevrim Ölümsüz (The Crow), eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden ite kaka 20 puan alabildi.

Rupert Sanders'ın yönettiği ve başrolünde O (IT) ve John Wick 4'ün (John Wick: Chapter 4) yıldızı Bill Skarsgård'ın yer aldığı Ölümsüz, dağıtımcısı Lionsgate'i epey zarar ettirdi. 

Serinin mirası Brandon Lee'nin gölgesinde kaldı

Deadline, 1994 yapımı Ölümsüz Aşk'ı "her zaman niş bir korku filmiydi" diye tanımladı. Serinin mirası, 1993'te sette boş olduğu sanılan bir silahla kazara vurularak öldürülen Brandon Lee'nin gölgesinde kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tıpkı 1973'te 32 yaşındayken aniden hayatını kaybeden babası Bruce Lee gibi, Brandon Lee de hızla kült bir ikon statüsüne yükseldi ve bu da filme olan ilgiyi artırdı. 

23 milyon dolara mal olan Ölümsüz Aşk, 14 Mayıs 1994'te gösterime girer girmez bilet satışları patladı. 

James O'Barr'ın çizgi roman serisine dayanan filmin, birinci sınıf bir yeniden çevrimini yapma arzusuysa 2008'e kadar uzanıyor. 

Baş karakter Eric Draven'ı canlandırmak üzere Bradley Cooper, Mark Wahlberg, Channing Tatum, Ryan Gosling, Jason Momoa, Jack Huston, Luke Evans ve hatta Bill'in ağabeyi Alexander Skarsgård gibi büyük isimlerin adı geçti.

Yapımcılar ve yönetmen anlaşamadı

Yönetmen olaraksa Dehşetin Yüzü'yle (The Nun) tanınan Corin Hardy'nin adı geçiyordu. Ancak Britanyalı yönetmen, yaratıcı farklılıklar nedeniyle projeyle ilişiğini kesti. 

Ardından Sanders'ın yönetmenliği üstlendiği açıklandı ve prodüksiyon Temmuz 2022'de Prag'da başladı. Fakat bu kez de yönetmen ve yapımcılar anlaşamadı. Kısa süre sonra da Hollywood grevlerinin patlak vermesi, projeyi daha da geciktirdi.
 


Yaklaşık 4 ay önce filmden yayımlanan ilk fragman hiç beğenilmedi ve Ölümsüz Aşk'ın yönetmeni Alex Proyas'ın da tepkisini çekti. 

"Bu onun mirası ve öyle de kalmalı"

Proyas, Facebook'ta "Herhangi yönetmenin çalışması hakkında olumsuzluk görmekten gerçekten hiç keyif almıyorum" diye yazarak ekledi:

Ve eminim ki oyuncularla ekip, hepimizin her filmde yaptığı gibi, gerçekten iyi niyetliydi. Bu nedenle bu konuda daha fazla şey söylemek bana acı veriyor ama hayranların tepkisinin çok şey ifade ettiğini düşünüyorum.

"Ölümsüz Aşk'ın sadece bir film olmadığını" ifade eden yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Brandon Lee bu filmi yaparken öldü ve bu film onun dehasının ve trajik kaybının bir vasiyeti olarak tamamlandı. Bu onun mirası. Öyle de kalmalı.

Bu paylaşımın ve Ölümsüz'ün geçen hafta gösterime girmesinin ardından, sinema yazarlarından filmin ve çizgi romanın hayranlarına kadar, yeniden çevrime tepkilerin ardı arkası kesilmedi.

"Istırap bir süper güç müdür?"

Vulture'dan Alison Wilmore, yeni filmin Rupert Sanders tarafından "dağınık" bir şekilde yönetildiğini ve kült yapıma kıyasla "hafif" bir senaryoya sahip olduğunu yazdı. Wilmore, yeni filmin başrol oyuncularını "kimyalarının hiç uyuşmadığını" da sözlerine ekledi.

Wall Street Journal'dan Kyle Smith ise yeniden çevrimin "yavaş, eziyetli bir hızda ilerlediğini yazarak ekledi:

Lee'nin havalı tarzı ve gözlerindeki kendinden emin parıltı yerini durmaksızın kasvet ve sefalete bırakmış. Istırap bir süper güç müdür?


Independent Türkçe, Deadline, Variety, Vulture, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU