Eleştirmenler 30 yıl sonra gelen yeniden çevrimi yerden yere vuruyor

"Tam anlamıyla bir felaket"

50 milyon dolara mal olan Ölümsüz, 23 Ağustos'ta gösterime girdi (Lionsgate Films)

1990'ların kült filmlerinden Ölümsüz Aşk (The Crow), Ölümsüz adıyla 30 yıl sonra yeniden çekildi.

Bill Skarsgård ve şarkıcı FKA Twigs'in başrollerini paylaştığı karanlık süper kahraman filmi cuma günü vizyona girdi. Ancak eleştirmenlerin kaleme aldığı incelemelere, perşembe gecesi ön gösterimlerin başladığı saate kadar ambargo uygulandı. Bu uygulama, stüdyoların kötü tepkilerden korktuğunun bir göstergesi olarak görüldü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözkonusu tahmin doğru çıktı çünkü film, an itibarıyla eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 20 puan alabildi. 

Senaristliğini Zach Baylin'in, yönetmenliğiniyse Rupert Sanders'in üstlendiği film, vahşi bir cinayete kurban giden genç aşıkların hikayesini konu alıyor.

Eric Draven ve nişanlısı Shelley, bir haydut çetesi tarafından vahşi bir saldırıya uğrayarak öldürülüyor. Ancak çok geçmeden Eric, gizemli bir karga tarafından hayata döndürülerek intikam peşinde koşmaya başlıyor.

Gerilimde 33 yaşındaki Skarsgård ve FKA Twigs'in yanı sıra Isabella Wei, Danny Huston, Laura Birn, Sami Bouajila ve Jordan Bolger rol alıyor. 

Yeniden çevrime tepki

1994 yapımı Ölümsüz Aşk, James O'Barr'ın meşhur çizgi roman serisinden uyarlanmıştı. 

Başroldeki Brandon Lee, mistik bir karga tarafından diriltilen ve hem kendisini hem de nişanlısını öldüren çeteden intikam almak isteyen müzisyen Eric Draven'ı canlandırmıştı. 

Mart 1993'te henüz 28 yaşındaki Lee, Alex Proyas'ın yönettiği Ölümsüz Aşk'ın setinde, boş olduğu sanılan bir silahla kazara vurularak öldürülmüştü.

Kült bir klasik haline gelen Ölümsüz Aşk'ın devam filmleri, onunla aynı başarıyı yakalayamamıştı. 

Yeniden çevrimin yönetmeni Sanders, Lee için "Onun ruhu bu filmde çok canlı" diyor. Ancak 1994 yapımı klasiğe imza atan Proyas, "Ölümsüz Aşk'ın sadece bir film olmadığını" ifade ederek yeniden çevrime tepki gösteriyor:

Brandon Lee bu filmi yaparken öldü ve bu film onun kayıp dehasının ve trajik kaybının bir vasiyeti olarak tamamlandı. Bu onun mirası. Öyle de kalmalı.

Eleştirmenler yerden yere vurdu

Bazı eleştirmenler filmin yeni versiyonunu senaryo ya da oyunculuktan çok, korkunç hislere odaklandığı için eleştirdi.
 


AV Club'dan Matthew Jackson, Ölümsüz'ün ilk filmin yeniden çevrimi olmamaya çalışmasına rağmen 1994 yapımı klasiğe aşina olan izleyicilerin yeni versiyondan memnun kalmayacağını yazdı. Eleştirmen, filmi çizgi romanın da sadık bir uyarlaması olmadığı için eleştirdi ve onu "tuhaf bir melez" diye niteledi.

"Yılın en berbat filmlerinden"

Vulture'dan Alison Wilmore, yeni filmin Rupert Sanders tarafından "dağınık" bir şekilde yönetildiğini ve kült yapıma kıyasla "hafif" bir senaryoya sahip olduğunu yazdı. Wilmore, yeni filmin başrol oyuncularını "kimyalarının hiç uyuşmadığını" da sözlerine ekledi.

Guardian için bir inceleme kaleme alan Benjamin Lee, Ölümsüz'e 5 üzerinden bir yıldız verdi ve onu yılın "en berbat filmlerinden" biri diye nitelendirdi. Lee, uzun süredir merakla beklenen filmin "ne kadar kötü olduğunu" görünce gerçekten şaşırdığını da itiraf etti. 

The Crow 2.0 tam anlamıyla bir felaket, tutarsız bir şekilde kurgulanmış ve özensizce yapılmış, şimdiye kadar çekilmiş en kötü ve en anlamsız yeniden çevrimlerin arasına katılmaya mahkum.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes, AV Club, Vulture, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU