Venezuela'da muhalefetin başkan adayı savcılara ifade vermeyi reddetti

Edmundo González Urrutia (AP)

Venezuela'da 28 Temmuz'da yapılan başkanlık seçimlerini kazandığı muhalefet tarafından ilan edilen aday Edmundo González Urrutia dün (Pazartesi), savcıların çağrısına uymadı. Savcılık ise Urrutia’yı bugün (Salı) tekrar çağırdı.

Üç haftadan fazla bir süredir saklanan Gonzalez Urrutia, pazar akşamı bir sosyal medya ağında yayınladığı videoda, Başsavcı Tarek William Saab'ın “zaten kınadığını ve şimdi de herhangi bir bağımsızlık garantisi olmaksızın celp için baskı yaptığını” söyledi.

Saab, dün AFP'ye yaptığı açıklamada, Gonzalez Urrutia'nın “salı günü savcılığa (çıkması için) ikinci kez çağrıldığını” söyledi.

Cuma günü, muhalefet adayının “sorumluluk alması” gerektiğini söyleyerek, “28 Temmuz öncesinde, sırasında ve sonrasında meşru olarak oluşturulmuş otoritelere karşı isyanı ve itaatsizliği nedeniyle sorumluluğu hakkında konuşmak (...) için bu çağrıya gitmelidir” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat’ın resmi kaynaklardan edindiği bilgiye göre 61 yaşındaki Nicolas Maduro'nun yeniden seçildiğinin açıklanması, 27 kişinin öldüğü, 192 kişinin yaralandığı ve 2,400 kişinin tutuklandığı, acımasızca bastırılan spontane gösterilere yol açtı.

Maduro düzenli olarak González Urrutia'yı şiddetten sorumlu olmakla suçluyor ve onu “korkak” olarak nitelendiriyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU