Kuzey Kore lideri insansız hava araçlarının performans testini denetledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un İHA’ların performans testini denetliyor (EPA)

Kuzey Kore'nin Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) bugünkü (Pazartesi) haberinde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkede geliştirilen insansız hava araçlarının (İHA) performans testine tanık olduğunu duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın KCNA’dan aktardığına göre Kim, cumartesi günü Kuzey Kore Savunma Bilimleri Akademisi'nin İHA Enstitüsü’nü ziyaret etti ve önceden belirlenmiş güzergâh boyunca uçtuktan sonra belirli hedefleri doğru bir şekilde bulan ve yok eden İHA’ların başarılı bir tatbikatına tanık oldu.

Ajans, Kim'in, özel operasyon birimlerinde ve taktik piyadelerde kullanılmak üzere daha fazla kamikaze dronu üretilmesi çağrısında bulunduğunu belirtti.

Resim Kuzey Kore liderinin izlediği bir drone performans testi sırasında vurulan bir hedef (EPA)

KCNA’nın haberine göre Kim ayrıca Kuzey Kore ordusunu mümkün olan en kısa sürede bu füzelerle donatmak amacıyla, füzelerle ilgili daha fazla test ve tatbikat yapılması çağrısında bulundu.

Reuters'in haberine göre Pyongyang, uzun menzilli balistik ve nükleer füze programlarında önemli ilerlemeler kaydettikten sonra, Güney'i vurmayı amaçlayan kısa menzilli füzeler ve ağır topları içeren taktik savaş kabiliyetlerini de arttırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU