İsrail Han Yunus’ta kendi askerini 'yanlışlıkla' öldürdü

Ölen askerin yanı sıra üçü hafif, üçü ağır olmak üzere altı asker yaralandı

Fotoğraf: Times of Israel

İsrail ordusu dün sabah, Gazze Şeridi'nin güneyinde düzenlediği bir hava saldırısında kendi askerlerinin olduğu binanın ‘yanlışlıkla’ hedef alınması sonucu bir subayın öldüğünü ve altı askerin yaralandığını açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın Times of Israel'den aktardığı habere göre öldürülen subay 21 yaşında bir teğmen olan Shahar Ben Nun’du. Petah Tikva köyünden olan Ben Nun, Paraşütçüler Tugayı'nda keşif biriminin bir üyesiydi.

Ölen askerin yanı sıra üçü hafif, üçü ağır olmak üzere altı asker yaralandı.

İsrail ordusu olayla ilgili derhal bir ön soruşturma başlattı. Ön soruşturmanın sonuçlarına göre sabah saat 6.30 sularında İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait F-15 savaş uçakları Han Yunus bölgesindeki çeşitli hedefleri vurdu. Bu sırada füzelerden biri, teknik bir sorun nedeniyle, amaçlanan hedef yerine Paraşütçüler Tugayı üyelerinin konuşlandığı çok katlı bir bina isabet aldı.

Ön soruşturma sonucunda binanın hedeften yaklaşık 300 metre uzakta olduğu tespit edildi.

Füze binanın üst katlarındaki dairelerden birine isabet etti. Binanın bir kısmının üzerlerine çökmesi sonucu komşu binada bulunan kişiler yaralandı.

İsrail Hava Kuvvetleri ‘olayın bir istisna olduğunu’ ve daha önce böyle bir teknik aksaklıkla karşılaşmadıklarını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre Gazze Şeridi'ndeki savaş sırasında savaş uçaklarından on binlerce füze ateşlemesine rağmen daha önce benzer bir teknik aksaklık yaşanmamıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU