Gazze ateşkesi ABD için ‘belirsiz’

El-Mevasi katliamında 40 kişi hayatını kaybetti

Filistinliler dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan el-Mevasi bölgesinde İsrail katliamının yol açtığı hasarı inceliyor / Fotoğraf: AFP

İsrail'in dün Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin el-Mevasi bölgesine düzenlediği bombardımanda yaklaşık 40 Filistinli hayatını kaybetti. Beyaz Saray, Washington ve Tel Aviv'in Hamas'ı bu ayın başlarında İsrail tarafından cesetleri bulunan altı esiri öldürmekle suçlamasına atıfta bulunarak, esirlerin infaz edilmesinin ardından Gazze Şeridi'nde bir ateşkese varılıp varılamayacağının ‘belirsiz’ olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray, ABD'nin halen ‘İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve ateşkes için bir anlaşmaya varmak amacıyla kaba bir teklife ulaşmaya’ çalıştığını bildirdi.

Daha önce İsrail tarafından ‘insani bölge’ olarak belirlenen el-Mevasi sakinleri, 40 kişinin ölümüne ve 60 kişinin yaralanmasına neden olan İsrail saldırısıyla sarsıldı. Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı, ‘ölenlerden 19'unun kimliğinin tespit edildiğini’ doğruladı.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının ‘Hamas teröristlerine’ saldırdığını iddia etti. Hamas ise sivil alanları askeri amaçlarla kullandığı suçlamasını reddetti.

Suudi Arabistan, İsrail'in soykırım suçlarının devam etmesini kategorik olarak reddettiğini, derhal ateşkes talep ettiğini ve İsrail işgal güçlerini tüm uluslararası ve insani normları ve yasaları ihlal etmeye devam etmelerinden tamamen sorumlu tuttuğunu yineledi. Suudi Arabistan ayrıca, devam eden bu uluslararası hukuk ihlallerine bir son verilmesi çağrısında bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU