Trump'ın yeğeni, eski başkanın bunamaya başladığını söylüyor

Fred Trump, başkanlık yarışında Kamala Harris'i destekliyor

Yeğeni, Donald Trump'ın ailesinde görülen demansın belirtilerini gösterdiğini söylüyor (AP)

Eski ABD Başkanı'nın yeğeni Fred Trump III'e göre Donald Trump, ailesindeki bunama geçmişiyle örtüşen işaretler gösteriyor.

Cuma günü The Dean Obeidallah Show'a verdiği röportajda "uyarı işaretlerinin" belirgin olduğunu söyleyen Fred Trump III, eski başkanı "delilik" yaymakla ve kampanya konuşmalarında metne sadık kalamamakla suçladı.

Fred Trump, "Büyükbabamda ne gördüğümü biliyorum. Donald'ın ablası Maryanne halamda ne gördüğümü biliyorum" dedi.

"Her iki büyükbabamdan da uyarı işaretlerini biliyorum" diye ekledi.

Donald'ın kuzeni John Walters demans hastasıydı. Aileden gelen bir şey. Bu konuda hiç mutlu değilim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent yorum için Trump kampanyasıyla temasa geçti ancak yanıt alamadı.

Psikolog ve yazar Mary Trump'ın kardeşi ve Donald Trump'ın hayatta olmayan ağabeyi Fred Trump Jr.'ın en büyük oğlu olan Fred Trump III, eski başkanı aile içinden eleştiren bir başka isim.

Fred Trump III temmuzda, amcasının Beyaz Saray'daki rakibi Kamala Harris'i desteklediğini açıklamıştı.

Ve aynı ay çıkan All in the Family: The Trumps and How We Got This Way (Hepsi Aile İçinde: Trumplar ve Nasıl Böyle Olduk) adlı anı kitabında eski başkanın yeğeni Trump'ı, engellilerin bakıcılarına masraf çıkarmak yerine ölmelerinin daha iyi olup olmayacağı hakkında sesli düşünmekle suçlamıştı.

Fred Trump'a göre bu yorum şok etkisi yarattı çünkü kendi oğlu William'a bebekliğinde ciddi bilişsel ve fiziksel hasara yol açan nadir bir nöbet bozukluğu teşhisi konmuştu.
 

Fred Trump (sağda), Donald Trump'ı oğlu William gibi engelliler hakkında aşağılayıcı sözler sarf etmekle suçladı (Gallery Books)

Donald Trump, Fred Trump III'e yardım ettiğini, William'ı desteklemek için bir fona katkıda bulunduğunu ve aileyi yardım sunabilecek Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) yetkilileriyle tanıştırdığını söyledi.

"Ona o kadar çok yardım ettim ki, hayatındaki herkesten daha fazla yardım ettim ve aldığım teşekkür bu. Hatta NIH ve ülkedeki en iyi doktorlarla engelli oğlu hakkında konuşmak üzere bir toplantı bile ayarladım" diyen Donald Trump, Washington Post'a yaptığı açıklamada, aileyi eleştiren Mary Trump'ı Fred'i kitabını yazmaya ikna etmekle suçladı.

Yaş ve zihinsel meleke konusu 2024 başkanlık yarışı sırasında çok sayıda Demokrat'ın Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasından çekilmeden önce kazanmak için zihinsel uygunluğa sahip olup olmadığını sorgulamasıyla gündemin merkezinde yer aldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU