"Yönetmenliği sevmediğini" itiraf eden ünlü sinemacı favori filmini açıkladı

2014 yapımı bilimkurgu, Oscar kazanmıştı

Ex Machina, 88. Akademi Ödülleri'nden En İyi Görsel Efekt dalında Oscar kazanarak dönmüştü (A24)

Yönetmen Alex Garland, uzun süredir birlikte çalıştığı yapımcı Andrew Macdonald'la Edinburgh'da bir araya gelerek kariyerlerini ve favori projelerini değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kumsal (The Beach), 28 Gün Sonra (28 Days Later), Ex Machina ve son olarak İç Savaş (Civil War) gibi filmlerde birlikte çalışan ikili, pazar günü Edinburgh Uluslararası Film Festivali'nde, her kelimeyi dikkatle dinleyen sektör profesyonellerinin doldurduğu tıklım tıklım bir salonda konuşma yaptı.

Garland, kariyerine Kumsal'la roman yazarı olarak başlamış, ardından senaryo yazarlığına ve nihayetinde yönetmenliğe geçiş yapmıştı.

Garland, yönetmenlikten pek hoşlanmadığını itiraf etti ancak filmleri arasında bir favorisi olduğunu söylemekten de çekinmedi.

"Yönetmen olmayı hiç istemedim"

54 yaşındaki sinemacı, "Hiçbir zaman yönetmen olmak istemedim" dedi ve katılımcıları kahkahaya boğmadan önce ekledi: 

Yönetmenlerin bir şeyleri değiştirmesini engellemek istedim ve bunu yapmanın tek yolu da yönetmenlik pozisyonunu işgal etmekti.

"Ex Machina'dan çok keyif aldım" diyen Britanyalı yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Yapması kolay bir filmdi. Lojistik açıdan kolaydı ve bu da işimizi kolaylaştırdı. 4 hafta Londra'daki Pinewood'da stüdyoda, iki hafta da Norveç'te çalıştık. Çok küçük bir oyuncu kadromuz vardı.

Ex Machina'nın başrolünde yer alan Domnhall Gleeson, Oscar Isaac'in oynadığı dahi bilim adamının evinde tuhaf bir deneyin parçası olan ve burada bir robotla yakınlık kuran genç bir yazılımcıyı canlandırıyordu.

Bilimkurgu ve gerilim türlerini harmanlayan 2014 yapımı film, Alicia Vikander'i de dünyaya tanıtmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU