Friends'de Monica'nın ilk buluşma seksi, kanalın tepkisini çekmiş

Yazarlar, "Bunun onu sempatik gösterdiğini savunduk" dedi

Monica Geller (NBC)

Friends'in yazarları, dizinin pilot bölümünde Monica Geller'ın hikayesini değiştirmek isteyen bir NBC yöneticisine karşı koymak zorunda kaldıklarını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matthew Perry, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer ve Courteney Cox'un New York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki bir grup genç olarak rol aldığı ve 1994'ten 2004'e kadar 10 sezon boyunca devam eden 1990'lı yılların popüler sitcom'unu David Crane ve 67 yaşındaki Marta Kauffman birlikte yarattı.

Crane ve Kauffman, dizinin pilot bölümünün senaryosunda Monica'nın ilk buluşmada biriyle birlikte olduğu bir olay örgüsüne yer verdiği için kanaldan ters tepki almış.

Crane, The Times'a şöyle konuştu:

Yetkili kişi 'Monica'yı sevmeyeceğiz çünkü [pilot bölümde] ilk buluşmada bir erkekle birlikte oluyor' dedi.

Biz de bunun onu sempatik gösterdiğini savunduk.

"The Pilot"ta Monica, iki yıl önceki son ayrılığından bu yana kimseyle seks yapmadığını iddia eden "şarapçı Paul" lakaplı iş arkadaşıyla ilk buluşmada birlite oluyor. Bölüm ilerledikçe, Paul'ün Monica'yı kendisiyle seks yapması için kandırmak amacıyla yalan söylediği ortaya çıkıyor.

Crane, "Monica'nın ilk buluşmada bir erkekle birlikte olması halinde seyircinin ondan hoşlanmayacağını kanıtlamaya çalışan kanal, kostümlü provamızda seyirciye küçük bir anket dağıttı" dedi.

Ve çok çarpıktı. Soru şöyleydi: 'Monica ilk randevusunda bir erkekle birlikte olduğunda, a) bir sürtük mü yoksa b) bir fahişe mi?'

Soruların yönlendirici niteliğine rağmen, Friends izleyicileri üçüncü bir yanıtı seçmiş. Crane, "İnsanlar 'Hayır, sorun değil' diye yazdılar" dedi.

Röportajın başka bir yerinde Kauffman, Monica ve Chandler'ın ekranda çok sevilen ilişkisinin aslında tek gecelik bir ilişki olarak yazıldığını açıkladı.

Ancak Londra'daki izleyicilerden o kadar güçlü bir olumlu tepki aldılar ki bu aslında hikayenin gidişatını değiştirdi.

Perry ve Cox, Friends'te Chandler ve Monica rollerinde (NBC)


Perry geçen ekimde aşırı dozda ketamin nedeniyle hayatını kaybetmişti. Aralarında kişisel asistanı ve iki doktorun da bulunduğu 5 kişi tutuklanmış ve ölümüyle ilgili olarak kendilerine suç isnat edilmişti.

Uzun yıllar Perry'nin ekrandaki kız arkadaşını canlandıran Cox, ölümünden sonra Perry'yle hâlâ "konuştuğunu" söylemişti. CBS'in Sunday Morning programına katılan Cox, "Onunla uzun yıllar boyunca bu kadar yakın çalışabildiğim için çok müteşekkirim" demişti.

Beni çok ziyaret ediyor, eğer buna inanırsanız.

Annemle, babamla, Matthew'la konuşuyorum.

Bize rehberlik eden pek çok kişinin olduğunu düşünüyorum. Hissediyorum.  Matthew'un etrafta olduğunu kesinlikle hissediyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU