Matthew Perry'nin "torbacısı", bir zamanlar Scarlett Johansson'la çalışmış

Eski yönetmen ve yapımcı, ketamin dağıtımıyla bağlantılı suçlamaları kabul etti

Sanıkların Matthew Perry'nin bağımlılık sorunlarından “faydalandığı" söylendi (AP)

Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle bağlantılı olarak tutuklanan 5 kişiden biri, bir zamanlar Scarlett Johansson'la çalışmış bir Hollywood yönetmeniydi.

En çok Friends'deki alaycı karakter Chandler Bing'i canlandırmasıyla tanınan Perry, Ekim 2023'te 54 yaşında hayatını kaybetmiş, toksikoloji raporu Perry'nin "ketaminin akut etkileri" yüzünden Los Angeles'taki evinde, jakuzide boğularak hayatını kaybettiği sonucuna varmıştı.

Dün (15 Ağustos) sevilen oyuncuya, onu öldüren ketamini temin etmekten 5 kişi tutuklandı ve hepsine yasal suçlama yöneltildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklananların arasında Salvador Plasencia ve Mark Chavez olmak üzere iki doktor, Perry'nin birlikte yaşadığı asistanı Kenneth Iwamasa ve "ketamin kraliçesi" diye adlandırılan Jasveen Sangha vardı.

5. sanıksa mahkeme belgelerinde Perry'nin bir "tanıdığı" olarak tarif edilen eski yönetmen ve yapımcı Erik Fleming'di.

54 yaşındaki Fleming daha önce, 1999 yapımı çocuk filmi My Brother the Pig'de genç Johansson'la ve Eva Mendes'le çalışmış, Cory Feldman ve MC Hammer gibi ünlülerin birlikte bir malikaneye taşındığı realite şovu The Surreal Life'ın 2003'teki sezonunun yapımcılığını üstlenmişti.

Fleming, 2005'te Queer Eye spin-off'u Queer Eye for the Straight Girl'ün bazı bölümlerini de yönetmiş ve geçmişte yapım şirketi Rich Hippie'de çalışmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, Fleming'in Sangha'yla birlikte "uyuşturucu alışverişlerini koordine ettiğini" ve "Sangha'nın Kuzey Hollywood'daki zula evinden ketamin dolu şişeler almak üzere Iwamasa'dan nakit para aldığını" aktardı.

Fleming, ölüme yol açan ketamin dağıtmak için komplo kurma suçlamasıyla birlikte ketamin dağıtmak için komplo kurma suçlamasını kabul etti.

ABD Savcısı Martin Estrada "Bu sanıklar kendilerini zenginleştirmek için Bay Perry'nin bağımlılık sorunlarından faydalandı" dedi.

Yaptıkları şeyin Bay Perry'yi ciddi bir şekilde riske attığını biliyorlardı ama yine de yaptılar. Sonuç olarak bu sanıklar, kâr elde etmekle daha çok ilgileniyordu.

Iwamasa, ölüme yol açan ketamin dağıtmak için komplo kurma suçlamasını kabul ederken Kaliforniya'nın San Diego kentindeki bir doktor olan Chavez, ketamin dağıtmak için komplo kurma suçlamasını kabul etti.

Plasencia suçlamaları reddetti ve duruşması 8 Ekim'de gerçekleşecek. Plasencia'nın kefaletle serbest bırakıldıktan sonraki süreçte "kontrollü maddelerle ilgili olmayan" tıbbi uygulamalarını sürdürmesine izin verildi. Fakat Plasencia'ya muayenehanesine suçlamaları açıklayan bir not asması ve hastalarının bu iddiaları anladıklarına dair form imzalamaları gerektiği söylendi. Sangha da suçlamaları reddetti.

Perry'nin hayatını kaybettiği dönemde oyuncuya yakın kaynaklar, yıldızın depresyon ve anksiyetesini tedavi etmek için ketamin infüzyon terapisi gördüğünü söylemişti. Fakat oyuncunun son terapi seansı, ölümünden bir buçuk hafta önceydi ve adli tabip Perry'nin bünyesinde bulunan ketaminin "o terapiden kaynaklanamayacağını çünkü ketaminin yarı ömrünün aşağı yukarı 3 ila 4 saat olduğunu" belirtmişti. 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU