Yemen'in güneyinde gerçekleşen intihar saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var

Parmaklar El Kaide'yi işaret ediyor

Ebyen vilayetinde El Kaide militanlarını yakalamak için yürüttükleri askeri operasyon sırasında Yemen ordusu askerleri / Fotoğraf: Reuters

Yemen'in güneyindeki Ebyen vilayetinde dün bir kampı hedef alan bombalı intihar saldırısında onlarca asker öldü ve yaralandı. Saldırıdan El Kaide sorumlu tutuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Askeri ve tıbbi kaynaklar, Aden'in doğusundaki Ebyen vilayetinin Mudiye bölgesinde bulunan 3’üncü Destek ve Takviye Tugayı'nı hedef alan saldırıda en az 16 askerin öldüğünü ve 16 askerin de yaralandığını bildirdi.

Güney Geçiş Konseyi Askeri Sözcüsü Muhammed en-Nakib, saldırının bir intihar bombacısı tarafından kullanılan ve yüzlerce kilogram patlayıcı içeren bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini ifade etti. Saldırıyla ilgili olarak üst düzey bir Yemenli yetkili tarafından yapılan ilk yorum, Yemen Başkanlık Konseyi Üyesi Abdullah el-Uleymi’den geldi. El-Uleymi X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, söz konusu terör eyleminin ‘safları birleştirmek ve vilayetleri güvenlik, istikrar ve huzuru bozmaya çalışan bu uzaktan yönetilen beladan temizlemek için sadece daha büyük bir motivasyon olacağını’ söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU