Yemen'de darbecilerin BM yardımına müdahalesinin önlenmesi vurgusu

Yardımın hak edenlere ulaşmasını sağlayacak devlet olanakları…

Yemen Başbakanı Aden'de Dünya Gıda Programı'nın yeni Yemen temsilcisiyle bir araya geldi / Fotoğraf: SABA

Yemen Başbakanı Ahmed Avad bin Mubarek, Husilerin Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından sağlanan Birleşmiş Milletler (BM) yardımlarına müdahalesinin önlenmesi gerektiğini vurgulayarak, hükümetin yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gerekli kolaylıkları sağlamaya devam edeceğini bildirdi.

Bin Mubarek'in açıklamaları Aden'de WFP’nin yeni Yemen temsilcisi Pierre Honora'yı kabulü sırasında geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmenin başında Yemen Başbakanı, WFP’nin yeni temsilcisini memnuniyetle karşılayarak, hükümetinin BM yetkilisinin görevlerinde başarılı olması için her türlü kolaylığı ve desteği sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Şarku’l Avsat’ın Yemen resmi haber ajansı SABA’dan aktardığına göre Bin Mubarek, hükümeti ile WFP arasındaki ortaklık düzeyini ve bu ortaklığı geliştirme ve finansman açığı da dahil olmak üzere tüm engellerin üstesinden gelme konusundaki sürekli istekliliği övdü. Bin Mubarek, Yemen hükümetinin, WFP’nin hizmet vermeye devam etmesi ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bağışçı ülkelerdeki ortaklarıyla birlikte tüm çabayı göstereceğini vurguladı.

SABA’ya göre toplantıda WFP’nin önümüzdeki dönemde Yemen'deki çalışma planı ve Husi milislerinin kontrolündeki bölgelerde karşılaştığı zorluklar, BM ve uluslararası personelin Husiler tarafından maruz bırakıldığı ihlaller ve sürekli kaçırılmaları ışığında BM kurum ve kuruluşları ile uluslararası toplum tarafından sıkı tedbirler alınmasının önemi ele alındı.

Ajans, Başbakan Bin Mubarek'in standartlara bağlı kalmanın ve WFP aracılığıyla sağlanan insani yardıma herhangi bir müdahale veya çarpıtmanın ve yararlanıcıları bundan mahrum bırakmanın önlenmesinin önemini vurguladığını ve özellikle terörist Husi milislerinin kontrolündeki bölgelerde WFP’nin faaliyetlerinin temelinin bu olması gerektiğini belirterek, BM programının yeni temsilcisinin bu konuları önceliklerinin en üstüne koymasını beklediğini ifade ettiğini aktardı.

Yemenli resmi kaynaklar, WFP’nin Yemen'deki temsilcisinin hükümetin programa sağladığı kolaylıklardan ve ortaklık ve koordinasyon düzeyini geliştirme isteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini bildirdi. Kaynaklar ayrıca, WFP’nin görevlerini yerine getirmesini sağlamak için zorlukların üstesinden gelmek üzere hükümetle birlikte çalışacağını ve finansman açığını kapatmak ve yardımın yararlanıcılara ulaşmasını sağlamak için uluslararası desteği harekete geçireceğini teyit ettiğini aktardı.

Husilerin müdahalesi, geçen yılın sonlarından itibaren WFP tarafından kendi kontrolü altındaki bölgelere gıda yardımı sağlanmasının askıya alınmasına yol açmış, Husiler sonunda programın yardım dağıtımını yeniden başlatma planını kabul etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU