Ünlü şef Anthony Bourdain'in hayatı film oluyor

Geçen yılın Oscarlı filmiyle çıkış yapan genç aktör canlandıracak

Bourdain, Bilinmeyen Parçalar'la 12 sezon boyunca 12 Primetime Emmy kazanmıştı (Reuters)

Anthony Bourdain'in hayatı film oluyor.

Geride Kalanlar'ın (The Holdovers) yıldızı Dominic Sessa, Tony adı verilen filmde, ünlü şef ve seyahat belgeselcisini canlandırmak üzere görüşmelere başladı. 

A24'ün, projeyi yönetmesi için 2023 yapımı BlackBerry'yi çeken ve aynı zamanda filmin senaristlerinden biri olan Matt Johnson'la görüştüğü söyleniyor. 38 yaşındaki Kanadalı sinemacı, 2016 yapımı Operation Avalanche'ı da çekmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'nin aktardığına göre Tony'nin senaryosu, Lou Howe ve Todd Bartels tarafından yazıldı. 

Biyografik filmin Bourdain'in hayatının hangi dönemini kapsayacağı henüz bilinmiyor. 

A24, Johnson ve Matthew Miller'ın yanı sıra Trevor ve Tim White'la yapımcılık üzerine görüşüyor. Emily Rose ise yönetici yapımcı olacak.

21 yaşındaki Dominic Sessa, geçen yıl Alexander Payne'in yönettiği Geride Kalanlar'da canlandırdığı Angus Tully karakteriyle çıkış yapmıştı.
 

Sessa (solda), Geride Kalanlar'daki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında BAFTA'ya aday gösterilmişti (Focus Features)


Filmde Oscar adayı aktör Paul Giamatti, Noel tatili boyunca yatılı bir okulda Sessa'nın oynadığı öğrenciye bakmak zorunda kalan alaycı bir öğretmeni canlandırıyordu.

38 yaşındaki Da'Vine Joy Randolph, filmdeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'nün sahibi olmuştu.

2018'de yaşamını yitirmişti

Bourdain, Mutfak Sırları (Kitchen Confidential) adlı anı kitabıyla da ünlüydü. 

Sevilen şef, 8 sezon boyunca ekranlara gelen No Reservations ve sunuculuğunu üstlendiği Bilinmeyen Parçalar'la (Parts Unknown) seyahat ve dünya yemeklerinin yüzü olmuştu.

Bourdain 2018'de, 61 yaşındayken yaşamına son vermişti. 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU