Joaquin Phoenix, kuir film projesinden "korkarak" son anda ayrılmış

Joker'in yıldızının, çekimlerin başlamasına sadece birkaç gün kala projeyi bıraktığı bildirildi

Joaquin Phoenix'in ismi belli olmayan projeyi çekimlerin başlamasına 5 gün kala bıraktığı bildirildi (Reuters)

Joaquin Phoenix'in, Meksika'nın Guadalajara şehrindeki çekimlerin başlamasına sadece birkaç gün kala, Todd Haynes'in ismi belli olmayan gey romansını bıraktığı bildirildi.

49 yaşındaki Joker oyuncusu, Haynes ve Jon Raymond'la senaryosunu yazdığı yeni dedektif aşk hikayesinin başrolünü üstlenecekti.

Fakat bir kaynak Variety'ye "Phoenix'in son anda 'korkarak' prodüksiyon başlamadan 5 gün önce filmi bırakma kararı aldığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söylenene göre Phoenix temmuzun başlarında projeyi terk ettiğinde, bazı setlerin kurulumu çoktan tamamlanmıştı.

The Independent, Phoenix ve Haynes'in temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Killer Films yapımcılığındaki ve MK2 Film satış ajansının desteklediği film, halihazırda uluslararası dağıtımcılara satılmıştı. Variety, oyuncunun rolü başka birine verilemeyeceği için ekibin işsiz kalacağını, yatırımcıların ödemesini alamayacağını ve bunun 7 haneyi aşan bir zarara yol açabileceğini de aktardı.

Top Gun: Maverick aktörü Danny Ramirez, Phoenix'in romantik partnerini oynamak üzere temmuzda kadroya katılmıştı.

Oscar adayı Carol (2015) ve geçen yılki Bir Skandalın Peşinde de (May December) dahil olmak üzere üstlendiği kuir filmlerle tanınan yönetmen Haynes, projeye dair ilk ipucunu 2023'te Variety'yle yaptığı röportajda vermişti. Filmi "1930'larda iki erkek arasında geçen, açık cinsel içerikli bir aşk hikayesi" diye tarif etmişti.

Haynes, NC-17 dereceli (Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nin 17 yaşının altındaki çocuklar için uygunsuz sahneler içeren filmlere verdiği en yüksek derece) olması planlanan filmde, izleyicileri "zorlayacak" bir ilişkinin yer alacağını eklemişti.

Haynes, yayın kuruluşuna (Phoenix'in) birkaç parça fikri vardı ve ben sonra onlara gerçek bir hikaye şeklini vermeye başladım" demiş ve eklemişti:

Joaquin filmi cinsel anlamda daha da tehlikeli bölgelere itiyordu.

Phoenix, Todd Phillips'in 2019 yapımı Joker'inin müzikal devam filmi Joker: İkili Delilik'le (Joker: Folie à Deux) Oscar ödüllü başrolü Joker/Arthur Fleck'i yeniden oynamaya hazırlanırken Lady Gaga da Lee/Harley Quinn karakterini ilk kez canlandıracak.   

İlk film, tanınmak isteyen komedyen ve palyaço Arthur'un sosyal ve romantik olarak reddedildikten sonraki zihinsel gerileme sürecini konu alıyordu. Bunun sonucunda şiddet eğilimli Joker karakteri ortaya çıkıyor ve popüler bir kahramana dönüşüyordu. Phoenix, performansıyla Oscar kazanmış ve Joker gişede 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek gelmiş geçmiş en karlı R dereceli film olmuştu.

Devam filmi 4 Ekim 2024'te, orijinal filmin vizyon tarihinin 5. yıldönümünde gösterime girecek.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU