Rusya'nın Lipetsk bölgesini hedef alan 'büyük' drone saldırısı

Saldırıda enerji alt yapısının zarar gördüğü belirtildi

Ukrayna ordusunun büyük bir saldırı gerçekleştirdiği Rusya'nın Kursk bölgesindeki yangınlar / Fotoğraf: Reuters

Bölge valisi, dün gece, Rusya'nın Ukrayna sınırı olmayan Lipetsk bölgesinde "büyük" bir drone saldırısı gerçekleştiğini ve bir elektrik santraline zarar verdiğini söyledi.

Vali Igor Artamonov Telegram'da şunları yazdı: "Dikkat! Lipetsk büyük bir drone saldırısının hedefidir." Daha sonraki bir mesajında "enerji altyapısının zarar gördüğünü" ve bunun da elektrik kesintilerine yol açtığını belirten Artamonov, etkilenen evlerin çoğuna elektriğin daha sonra geri verildiğini kaydetti. Vali, Lipetsk belediyesinde olağanüstü hâl ilan etti. Vali, 416 aileyi etkileyen tedbir olarak "halkın güvenliğini sağlamak için" çevredeki dört köyün boşaltılması emrini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Rus devlet haber ajansları TASS ve RIA Novosti'den aktardığına göre Lipetsk'teki bir askeri hava üssünde yangın çıktığı bildirildi. Ajanslar, bölge Acil Durumlar Bakanlığı'nın "Lipetsk bölgesindeki bir askeri havaalanında yangın çıktı" şeklindeki açıklamasını aktarırken, yangının Ukrayna saldırısından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirtmedi.

Lipetsk şehri Ukrayna sınırından yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta. Ukrayna sınırına yakın Belgorod bölgesinde de bir başka Ukrayna İHA saldırısı rapor edildi. Bölge valisi Vyacheslav Gladkov'a göre Rus hava savunması 29 insansız hava aracını düşürdü. Saldırı maddi hasara yol açtı, ancak can kaybı yaşanmadı.

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'ın Sivastopol kenti Valisi Mikhail Razvojaev, hava ve deniz araçlarıyla saldırılar düzenlendiğini bildirdi. Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Kursk bölgesi salı gününden bu yana Kiev ordusunun büyük bir saldırısına sahne oluyor. Rus Genelkurmay Başkanlığı'na göre 1,000'den fazla Ukrayna askeri ve düzinelerce zırhlı araç bu sürpriz saldırıya katılıyor ve Rus kuvvetleri onları püskürtmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU