Francis Ngannou'nun MMA sahnesine dönüş tarihi belli oldu

Eski UFC şampiyonu, en son Ocak 2022'de bir MMA müsabakasına çıkmıştı. Boks macerasını tamamlayan Ngannou, MMA'te ekimde dönüyor

(AP)

Francis Ngannou'nun karma dövüş sanatlarına (MMA) dönüşü nihayet resmiyet kazandı. Eski UFC şampiyonu, 19 Ekim'de Renan Ferreira'ya karşı Profesyonel Dövüşçüler Ligi'ndeki (Professional Fighters League) ilk maçına çıkacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ngannou, Ciryl Gane'e karşı UFC ağırsıklet şampiyonu unvanını koruyarak bu organizasyonla olan sözleşmesini tamamladığı Ocak 2022'den bu yana MMA müsabakasına çıkmamıştı.

Kamerunlu dövüşçü daha sonra ikisi de Suudi Arabistan'da olmak üzere iki profesyonel boks maçına çıkmıştı. Ekimde Ngannou, Tyson Fury'yi yere serse de tartışmalı bir kararla Britanyalıya yenilmişti. 37 yaşındaki dövüşçü marttaysa Anthony Joshua tarafından iki rauntta üç kez yere serildikten sonra acımasızca nakavt edilmişti.

Bu maçlardan önce Profesyonel Dövüşçüler Ligi (PFL), Ngannou'nun MMA şirketiyle bir anlaşma imzaladığını duyurmuştu. PFL'deki ilk maçına 2024'te çıkacak Ngannou'nun sözleşmesi bir yandan da boks yapmasına olanak tanıyordu. Anlaşması ayrıca kendisine tanıtımda eşitlik ve liderlik rolleri de vermişti.

Ve Ngannou nihayet 19 Ekim'de, 2023 PFL ağırsıklet şampiyonu Ferreira'yla karşılaşarak ilk kez bir PFL ringine adım atacak.

Profesyonel kariyerinde 13 galibiyeti ve üç mağlubiyeti bulunan Brezilyalı dövüşçü, Ngannou'yla yapacağı maça 4 nakavt galibiyeti serisiyle girecek. Ferreira son olarak şubatta eski şampiyon Ryan Bader'ı 21 saniyede nakavt etmişti.

Öte yandan Ngannou'nun MMA kariyerinde 17 galibiyet ve 3 mağlubiyeti var. "Yırtıcı", UFC kariyerindeki 12 galibiyetinin 9'unu nakavtla aldı ve hepsi de ilk iki raunttaydı.

Ngannou, 7 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Renan harika bir dövüşçü, onu yıllardır izliyorum" dedi.

Onu yıllardır çalışıyorum. Aslında insanlara bu adamı izlemelerini söylüyorum. Epey benzersiz, atletik ve hızlı. Cüssesi beni yeteneği kadar etkilemiyor.

Ngannou'nun Ferreira'yla dövüşü, Kamerunlunun nisanda 15 aylık oğlunun ölümünden bu yana çıkacağı ilk müsabaka olacak.

19 Ekim'deki etkinliğin diğer ana maçında kadınların büyük ismi Cris Cyborg, Larissa Pacheco'yla kadınlar tüysıklet mücadelesinde karşılaşacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU