Eski pilotlar Formula 1 takımlarının Mick Schumacher'i neden istemediğini açıkladı

Schumacher, 2020'deki ilk sezonunda Haas'ta yarışmış ve hiç puan alamamıştı

(Reuters)

Jacques Villeneuve, hiçbir Formula 1 (F1) takımının Mick Schumacher'le risk almak istemediğini düşünüyor. Alman pilot, 2022 sonunda Haas tarafından serbest bırakılmasından bu yana hiç F1 yarışına çıkmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

25 yaşındaki Schumacher halihazırda bu yılki FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda Alpine için yarışıyor ve Mercedes'in de yedek sürücüsü.

Kısa süre önce medyaya "nihai hedefinin Formula 1 aracına geri dönmek olduğunu" söylese de Villeneuve, birçok koltuğun boşta olmasına rağmen Schumacher'in tercih edileceğini düşünmüyor.

Instantcasino.com'a konuşan 53 yaşındaki eski pilot, "Hiçbir takım Mick Schumacher'in kendileri için yarışmasını istemiyor gibi görünüyor" dedi.

Mick ve takımı bu konuda bastırıyor ama kimse onu kendi takımına almak için acele etmiyor gibi görünüyor.

Sorun şu ki, F1'de geçirdiği yıllar olumlu bir şekilde sonuçlanmadı, bulunduğu konumda daha iyi olabilir ve umut vaat edebilir ancak kanıtlar da ortada.

Takımlar için bu endişe verici, Mick'in eskisinden daha iyi olmasını umarak risk almak istiyorlar mı? An itibarıyla öyle görünmüyor.

Schumacher, Haas'taki ilk sezonunu puansız geçirmiş, bir sonraki yıl sadece 12 puan toplarken bunların hepsini sadece iki yarışta elde etmişti.

Villeneuve, "Eğer bir takım Mick'i F1 pilotu olarak işe alırsa, bu Schumacher imajını istedikleri ve Haas'ta olduğundan daha iyi olmasını umdukları içindir" diye ekledi.

Schumacher'in babası Michael'ın Benetton'dan takım arkadaşı olan Johnny Herbert ise daha da sert konuşarak Mick'in "kimsenin istediği biri olmadığını" itiraf etti.

Gelecek sezon için an itibarıyla 4 koltuk boş ve Mercedes henüz Lewis Hamilton'ın yerine kimin geçeceğine karar vermedi. Schumacher takımla olan mevcut çalışmasının kendisine F1'e geri dönüş yolu açmasını umacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU