İsrailli bakan Erdoğan'ı eleştirdiği paylaşımda İmamoğlu ve Yavaş'ı etiketledi, CHP ve Dışişleri'nden tepki geldi

Katz Erdoğan’ı eleştirdiği paylaşımında, İmamoğlu, Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nı da etiketledi. CHP ve Dışişleri Bakanlığı, Katz’ın paylaşımına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan paylaşımlarda bulundu.

Katz X’ten yaptığı paylaşımda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kollarını etiketledi. Katz’ın paylaşımına hem CHP’den hem Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

Katz: Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır

Katz paylaşımında Erdoğan yönelik şu ifadelerini kullandı:

Dün, antisemit diktatör “RTErdogan” ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak "İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını" söyledi.

Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır.

57 milyon Türk instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun.

Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek.

Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür.

Katz paylaşımında, İmamoğlu, Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nı da etiketledi.

CHP: Partimizin kurumsal kimliğini kullanmayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Katz’a tepki gösterdi.

Yücel paylaşımında, “Erdoğan'la çatışıp, sahte gündemler yaratmak için partimizin belediye başkanlarını, gençlik kollarını, partimizin kurumsal kimliğini de sakın ha bir daha kullanmayın” ifadelerini kullandı.

Yücel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Gazze'de hergün işlediğiniz savaş suçlarını perdelemek, katlettiğiniz masumların kanını temizlemek için kullanmaya çalışmayın.

Dışişleri’nden Katz’a tepki

Dışişleri Bakanlığı, Katz'ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, "iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirdiği" hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU