Noah Lyles'tan 100 metredeki dramatik zaferine dair iddialı açıklamalar

Noah Lyles, 100 metrede saniyenin 5 binde biriyle altın madalya kazandıktan sonra kararlı bir ifade kullandı

Noah Lyles, 100 metrede altın madalya kazandıktan sonra iddialı bir açıklama yaptı (AP)

Noah Lyles, çok arzulanan 100 metre altın madalyasını kazandığında ilk düşüncesinin sadece "Ben inanılmazım" olduğunu açıkladı. 

Lyles, Paris 2024'e giden süreçte dünya rekorunu kırmaktan bahsetmişti fakat bunun yerine Jamaikalı Kishane Thompson'ı fotofinişle yenerek şampiyonluğu yalnızca saniyenin 5 binde biriyle kazanmakla yetinmek zorunda kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lyles son 10 metreye kadar yarıştan kopmuş gibi görünüyordu ve o anda yarışın 99 metresini önde götüren Thompson'a meydan okumak için sürünün arasından sıyrılmıştı. 

Lyles fotofinişin ardından göğsündeki numarayı çıkararak, omuzlarının üstüne attığı bir bayrakla Fransa Stadyumu'nda (Stade de France) zafer turu atarak kutlamalara başlamıştı. 

Yarıştan sonra Lyles "İstediğim buydu, zor bir mücadele, harika rakipler, herkes sağlıklıydı ve savaşmaya gelmişti" dedi. 

Ben kurtların arasındaki kurdum. Dürüst olmak gerekirse Kishane'e gidip 'Dürüst olacağım, bunu senin kazandığını düşünmüştüm dedim.

Onun isminin yazdığını görmeye hazırdım. Benim ismimin yazdığını gördüm ve 'Aman Tanrım, ben inanılmazım' dedim.

Lyles "Hâlâ ilerliyorum ve ilerliyorum, vakit geldiğinde 'Bu final ve oraya çıkıp bunu yapmam gerekecek' diyordum" diye ekledi.

(İsmimin yazdığını) görmeye hazır değildim ve dürüst olmak gerekirse buna ilk kez hazır değildim, Thompson birkaç kulvar ötedeydi, o yüzden nerede olduğumuzu gözümde canlandırmam epey zordu ama sanırım bu iyi bir şeydi.

Fakat Lyles için olimpiyatlar tek bir şampiyonlukla bitmedi, 200 metrede de yarışacak. Kendisine en hızlı olmanın anlamı sorulduğunda şöyle dedi:

Olimpiyat şampiyonunun unvanı ne? (Dünyanın en hızlı adamı mı?) Amin.

Thompson, Usain Bolt'un veliahtı olarak gösteriliyordu ve omuzlarında Jamaika'nın beklentileriyle yarışa girmişti.

Yarıştan sonra "Çok minnettarım, buraya çıktım ve ilk üçte bitirdim. Eski sakatlıklarımı düşününce çok minnettarım" dedi.

Biraz hayal kırıklığına uğradım ama aynı zamanda mutluyum, sadece durumu olduğu gibi kabul etmeli ve ilerlemeliyim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU