Britney Spears'ın hayatı film oluyor: 8 haneli anlaşma

Spears'ın müzik kataloğunu filmde kullanma haklarının da devasa anlaşmanın bir parçası olduğu bildirildi

(Reuters)

Universal Pictures'dan bir Britney Spears biyografi filmi yapım aşamasında, projeye Wicked yönetmeni Jon M. Chu da dahil.

42 yaşındaki Spears, otobiyografisi The Woman In Me'yi (İçimdeki Kadın) geçen sene ekimde yayımlamıştı ve uluslararası çok satanlar listelerine giren kitabın film hakları için bir teklif savaşı başlamıştı.

The Ankler, Universal'ın 8 haneli bir anlaşmayla Bridgerton yapımcısı Shonda Rhimes, Brad Pitt'in Plan B'si ve Margot Robbie'nin LuckyChap Entertainment'ını yendiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spears'ın kataloğundaki müzik haklarının da anlaşmanın bir parçası olduğu aktarıldı.

Filmin yapımcılığını Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies), Aşıklar Şehri (La La Land) ve Şikago Yedilisi'nin Yargılanması'ndaki (The Trial of the Chicago 7) işleriyle Oscar'a üç kez aday olmuş Marc Platt üstlenecek.

Platt, yaklaşan Wicked'ın da yapımcısı.

The Woman In Me satışa çıktığı ilk hafta 1 milyon kopya satmış ve yalnızca ABD'de 2,5 milyonun üzerinde satışa ulaşmıştı.

Kitabın The Independent'taki 4 yıldızlı değerlendirmesinde Adam White "Çılgınca merak edilen ve yıldızı çevreleyen dedikodulara son bir karşılık niteliğinde olduğu söylenen Britney Spears otobiyografisi, nadiren eğlenceli. Kasvetli, acımasız ve öfkeli, artık fırtınanın ortasında olmayan ama fırtınanın ardında bıraktığı yıkımı şaşkın ve dargın bir şekilde izleyen bir kadının portresi" yazmıştı.

İsmi kitapta geçmeyen gazeteci Sam Lansky'nin gölge yazarlık yaptığı bildirilen The Woman in Me, Spears'ın dünyayı fetheden yıldızlığıyla, hit şarkılarının uzun listesiyle veya muhtemelen nesiller boyunca insanların Spears'ı televizyonda ilk kez gördükleri ve hızlıca ikonlaşan Spears'ın karşısında ağızlarının açık kaldığı anı net bir şekilde hatırlayabildiği gerçeğiyle oyalanmıyor. Aksine kitap, ailedeki bir intiharla (Spears'ın büyükannesi) açılıyor ve giderek daha da iç karartıcı oluyor.

Kitapta şatafat ve ihtişam anları da bulunuyor; Spears'ın 2007'deki terli ve sarhoş albümü Blackout'un başyapıtı olduğuna inancı ve Colin Farrell'la olan iki haftalık ilişkisinin cinsel anlamda herkesin düşündüğü kadar ateşli olduğunu onaylaması gibi Britney hikayesine uzun zamandır yerleşmiş dedikodular doğrulanırken Madonna ve Donatella Versace kısa bir süreliğine ünlü iyilik perileri rolüne bürünüyor. Ama temelde bu, inanılmaz derecede işlevsiz bir aileyi yakıp yıkan bir veda öpücüğü, öfkesiyle o kadar nefes kesici bir kitap ki sayfalardaki tükürük izlerini görmek neredeyse mümkün.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU