Beyaz Saray: Biden “topal ördek” değil, onu istifaya çağırmak "gülünç"

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, “Böyle bir davet saçma, gördüğümüz bu” dedi. Jean-Pierre, Biden'ın seçimle ilgili kararının “sağlığıyla hiçbir ilgisi olmadığını” belirtti

ABD Başkanı Joe Biden / Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Sözcüsü yaptığı açıklamada, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi nedeniyle görevden istifaya çağrılmasının “gülünç” olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre sözcü Karen Jean-Pierre gazetecilere yaptığı açıklamada, “Böyle bir davet saçma, gördüğümüz bu” dedi. Jean-Pierre, Biden'ın seçimle ilgili kararının “sağlığıyla hiçbir ilgisi olmadığını” belirtti.

Sözcü, başkanlık yarışından çekilme ve kendisini bir başkanlık dönemiyle sınırlama kararına rağmen Başkan Biden'ın "topal ördek olmadığını" vurguladı. Biden'ın "yapabildiklerimizin üzerine inşa etmek istediğini belirten sözcü, biz kendimizi kesinlikle topal bir ördek olarak görmüyoruz" dedi.

Karen Jean-Pierre, Beyaz Saray'ın Başkan Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararından önce sağlığındaki olası bir kötüleşmeyi örtbas ettiği iddialarını yalanladı. “Bu bir örtbas değil. “Hepinizin istediği anlatının bu olduğunu biliyorum. Bu bir örtbas değil” ifadelerini kullandı.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU